Витяг з протоколу № 54 засідання Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 року

Про заходи щодо забезпечення стабілізації ситуації на ринку лікарських засобів і виробів медичного призначення

Прийняти постанову Кабінету Міністрів України «Питання удосконалення державного контролю лікарських засобів та регулювання цін на них», доручивши Мінекономіки доопрацювати її з урахуванням зауважень заступника Міністра охорони здоров’я Бідного В.Г., висловлених під час обговорення, зокрема щодо виключення із змін, що вносяться до Положення про Державну інспекцію з контролю якості лікарських засобів, положень стосовно реєстрації лікарських засобів, додатково погодити її з Мінфіном, МОЗ Мін’юстом та оформити відповідно до регламентних вимог.

Прийняти розпорядження Кабінету Міністрів України «Про заходи щодо забезпечення стабілізації ситуації на ринку лікарських засобів і виробів медичного призначення», доручивши Мінекономіки доопрацювати його з урахуванням зауважень Міністра фінансів Пинзеника В.М. щодо визначення МОЗ головним виконавцем завдання, передбаченого пунктом 2 розпорядження, та оформити відповідно до регламентних вимог.

Держцінінспекції, Держлікінспекції, ДПА у триденний строк з моменту набрання чинності зазначеним розпорядженням перевірити його виконання в частині зниження цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення суб’єктами господарювання, які здійснюють їх оптовий та роздрібний продаж, до рівня цін станом на 1 жовтня 2008 р. та у разі виявлення порушень вжити заходів, передбачених законодавством.

МОЗ, Держлікінспекції разом з іншими заінтересованими органами виконавчої влади додатково опрацювати проект Закону України про вдосконалення законодавства у сфері контролю якості лікарських засобів та подати в установленому порядку для розгляду на черговому засіданні Кабінету Міністрів.

Прем’єр-міністр України

Ю. Тимошенко

Міністр Кабінету Міністрів України

П. Крупко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті