Ситуація навколо виробів медичного призначення: робота над помилками

Постанова КМУ від 09.06.2011 р. № 785, яка набула чинності 1 серпня 2011 р., викликала бурхливу реакцію суспільства. Згідно з постановою розширено перелік виробів медичного призначення, операції з постачання яких відтепер підлягатимуть обкладенню ПДВ, до якого увійшли такі товари, як соски, презервативи, пелюшки для немовлят, підгузки. Незважаючи на те, що уряд запевнив: ціни на цю продукцію не зростатимуть і ця ситуація ніяк не вплине на кінцевого споживача, деякі ЗМІ поширили інформацію, що ця продукція вже зникла з продажу в деяких аптеках.

Органи влади оперативно відреагували на конфліктну ситуацію — 5 серпня на сайті МОЗ України опубліковано проект постанови КМУ, згідно з яким до переліку виробів медичного призначення, операції з постачання яких звільняються від обкладення ПДВ, пропонується включити наступні позиції: оболонкові контрацептиви, соски силіконові, різні типи сосок та аналогічні вироби для дітей, пелюшки для немовлят, підгузники, автомобілі спеціального призначення, пересувна радіологічна станція для закладів охорони здоров’я, медичні та хірургічні меблі.

О. Аніщенко, міністр охорони здоров’я, зокрема зазначив: «Постанову було розроблено дещо нерозважливо. У нас є різні інстанції, які хочуть наповнювати Державний бюджет, але не завжди це відбувається продуктивно. Сподіваюся, що в понеділок або середу на засіданні уряду ми внесемо відповідні зміни до постанови».

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Бедный бухгалтер 05.08.2011 5:27
Что тут сказать-гигант мысли просто.Сначала всех поставил в позу-переучет и переоценку сделать.А потом-"нерозважливо було зроблено". А слабо возместить всем субъектам хозяйствования затраты на ненужные инвентаризации, переоценки, а потом- в обратную сторону?Ну прямо как Т.Бахтеева- если к цене добавить 20% НДС-товар подешевеет.Я вами горжусь, господа!!!!!!!
Александр 07.08.2011 9:44
Полностью согласен с Бедным бухгалтером.И еще вопрос.А какую постанову "було розроблено розважливо"?
pharma2011 08.08.2011 8:28
кто-то ожидал другого от азаровщины. или забыли ту же ситуацию с подгузниками при его первом восседании на пАсадИ. ожидаем повышение акциза на спирт для фармации. ато бабки абарзели пустырник по 2грн пить
Сергей 08.08.2011 9:31
Откровенно говоря, власть уже достала своими постоянными экспериментами. Украина представляет собой полигон для экономических и социальных исследований. Не зря Емец не соглашался на подобные эксперименты - сложившаяся ситуация не предполагает альтернативы, и введение НДС при столь низкой покупательной способности населения лишь усугубит ситуацию. Более того, налогоплательщиков не спрашивают хотят они того или нет.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті