Народні депутати не задоволені діяльністю МОЗ України

23 Липня 2014 6:13 Поділитися

Народні депутати не задоволені діяльністю МОЗ України23 липня 2014 р. відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я (далі – Комітет), під час якого було розглянуто звіт Міністра охорони здоров’я України Олега Мусія про роботу МОЗ України у березні-червні 2014 р. Тетяна Бахтеєва, голова Комітету, зазначила, що зміст та якість звіту незадовільні, у ньому висвітлено не роботу та досягнення нинішнього керівництва міністерства, а заходи, що було вжито в попередні роки. Крім того, не наведено інформацію про стан справ стосовно проекту з реформування охорони здоров’я в пілотних регіонах, щодо медичного забезпечення та санітарно-епідеміологічного благополуччя територій, що знаходяться в зоні антитерористичної операції.

Особливу увагу учасників засідання було приділено питанню виконання державних програм та комплексних заходів програмного характеру, що реалізуються у сфері охорони здоров’я, адже станом на 23 липня не відбулося жодного тендеру, і найближчим часом Україна постане перед проблемою відсутності необхідних ліків, виробів медичного призначення та вакцин.

Також Т. Бахтеєва критично висловилася щодо розробленого МОЗ України проекту розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції побудови нової національної системи охорони здоров’я України». За її словами, в основі цього проекту не використано стандарти і рекомендації ВООЗ. Як наголосила голова Комітету, під великим питанням залишається можливість проведення в Україні запропонованого Світовим банком великого проекту з реформи охорони здоров’я, у рамках якого Україна могла б отримати 333 млн дол. США.

У рамках зустрічі О. Мусій відповів на всі запитання народних депутатів щодо роботи міністерства.

Народні депутати – члени Комітету більшістю голосів визнали роботу МОЗ України незадовільною. Також було прийнято рішення на наступному засіданні Комітету розглянути проект постанови парламенту «Про звільнення Мусія Олега Степановича, міністра охорони здоров’я України», поданий народними депутатами Романом Стаднійчуком та Анжелікою Лабунською.

Більш детально з розглянутими під час засідання питаннями, а також повним звітом МОЗ України, наданим Комітету, ви зможете ознайомитися найближчим часом в «Щотижневику АПТЕКА» та на сайті www.apteka.ua.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Img 23.07.2014 6:38
А какое отношение имеет Бахтеева к оценке деятельности тех, кто сейчас исправляет Яныка злодеяния. Согласен - Мусий не на месте, но это атака Бахтеевой чтобы отвлечь следственные органы от своих преступлений. СБУ займитесь этой дамочкой!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті