Захист прав підприємців: експертно-апеляційна ради при Держпідприємництва звернулася з клопотанням до Держлікслужби

Державна служба з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (далі – Держпідприємництва) інформує про результати вересневого засідання експертно-апеляційної ради, під час якого було задоволено 100% скарг підприємців, в тому числі й скаргу чернівецького підприємця, у якого закінчувався термін дії ліцензії на роздрібну торгівлю лікарськими засобами.

Держлікслужба відмовила у видачі ліцензії через «невідповідність відомостей у документах доданих до заяви про отримання ліцензії». Розібравшись у справі, члени експертно-апеляційної ради при Держпідприємництва зазначили, що оскільки суб’єктом помилково (що не є обманом, як це трактує контролюючий орган) вказана площа аптеки, а існуюча і вказана площа не порушують чинні нормативи, з одного боку орган ліцензування формально правомірно відмовив суб’єкту у видачі ліцензії, з іншого – санкція за технічну помилку у вигляді надання права суб’єкту повторно подати до органу ліцензування виправлені документи через 3 місяці – занадто жорстока. Члени експертно-апеляційної ради при Держпідприємництва вирішили звернутися до Держлікслужби України з клопотанням про не застосування зазначеної санкції.

Держпідприємництва обіцяє, що буде й надалі активно відстоювати права бізнесу.

Нагадаємо, що постановою КМУ від 30 квітня 2014 р. № 252 «Про державну регуляторну службу України» передбачено утворення Державної регуляторної служби України замість Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва. Але Окружний адміністративний суд м. Київ постановою від 18 вересня 2014 р. № 826/10927/14 визнав згадану постанову КМУ незаконною та скасував. Постанова суду може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом 10 днів шляхом подання через суд першої інстанції апеляційної скарги. На теперішній час у нормативно-правовій базі України, розміщеної на офіційному сайті ВР України, постанова КМУ від 30 квітня 2014 р. № 252 має статус чинної.

За матеріалами www.dkrp.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті