Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я запропонував відхилити законопроект щодо заборони реклами ліків

07 Липня 2012 2:04 Поділитися

Під час засідання парламентського комітету з питань охорони здоров’я 5 липня 2012 р. розглядався законопроект № 10563 «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони реклами лікарських засобів». Його запропоновано відхилити.

У найближчий час планується розгляд законопроекту головним комітетом – Комітетом Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації.

Нагадаємо, згідно з розкладом пленарних засідань парламенту на період з 3 по 6 липня 2012 р., цей документ мав розглядатися у першому читанні 5 липня 2012 р., проте його не було включено до порядку денного пленарного засідання парламенту.

Законопроектом пропонується повністю заборонити рекламу лікарських засобів, окрім тієї, що розміщується у спеціалізованих виданнях, призначених для медичних закладів та лікарів, а також тієї, яка розповсюджується на семінарах, конференціях, симпозіумах з медичної тематики. Дозволяється реклама медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування та реабілітації, що в установленому порядку дозволені спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у галузі охорони здоров’я України, і використання яких не потребує спеціальних знань та підготовки.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті