Досягнення Цілей сталого розвитку та проведення міжнародного аудиту щодо туберкульозу

10 Жовтня 2019 5:13 Поділитися

Під час зустрічі керівників вищих органів аудиту Грузії, Азербайджану, Білорусі, Вірменії та України, яка відбулася в Києві, Валерій Пацкан, голова Рахункової палати, заявив, що проведення міжнародного паралельного аудиту щодо профілактики і лікування туберкульозу допоможе урядам ефективніше боротися з цією хворобою та досягти Цілей сталого розвитку. Про це повідомляється на сайті Рахункової палати України.

«Від туберкульозу страждають люди різного віку і статі, різного соціального статусу. Він залишається найбільш смертоносною хворобою на планеті, випереджаючи СНІД. Лише у 2017 р. від нього померли 1,6 млн осіб. Це дані звіту ООН. І ми маємо з’ясувати, чи на належному рівні профілактика туберкульозу в наших країнах, чи ефективна діюча система надання протитуберкульозної допомоги населенню, чи знижуються показники захворюваності і смертності», — підкреслив В. Пацкан.

Також Голова Рахункової палати зазначив, що згідно з даними Організації Об’єднаних Націй (ООН), Україна входить до числа країн з високим рівнем ризику. Наразі спостерігається тенденція до зменшення кількості нових випадків захворювання, але щороку від туберкульозу помирає близько 4 тис. українців.

Одним із завдань Цілей сталого розвитку є зупинення епідемії туберкульозу. Задля досягнення цієї мети потрібно покращити показники раннього виявлення захворювання. «Кожна п’ята людина, хвора на туберкульоз, не знає про свій діагноз та не звертається за медичною допомогою. Небезпека криється також у тому, що така людина може за рік заразити ще 10−15. Хоча туберкульоз у більшості випадків виліковний. Тож своєчасне виявлення хвороби — це вагома складова у боротьбі з епідемією туберкульозу та попередженні її поширення», — наголосив В. Пацкан.

Варто зазначити, що захід проходив у рамках проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit — GIZ GmbH) «Посилення спроможності вищих органів аудиту країн Східного партнерства здійснювати моніторинг досягнення цілей Порядку денного ООН на період до 2030 року».

За матеріалами rp.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті