Приховування приватною клінікою інформації про хворого на коронавірус: розпочато досудове розслідування

20 Березня 2020 2:41 Поділитися

Прокуратура міста Ки­ї­в інформує про ініціювання досудового розслідування за фактом приховування приватною клінікою інформації про хворого на коронавірусну інфекцію COVID-19. Киянин, який нещодавно відвідував Швейцарію, зробив тест в одному з приватних медичних центрів столиці. Проте центр не повідомив про позитивний тест Міністерство охорони здоров’я та Центр громадського здоров’я. Діагноз підтвердила і надала інформацію державним органам України одна з німецьких лабораторій.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням).

Санкція ч. 1 даної статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу 1–3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 міс, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Якщо ж такі дії спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, відповідальність передбачена у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

За матеріалами kyiv.gp.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*