Протидія COVID-19: оприлюднено перелік фармпродукції, звільненої від ввізного мита та ПДВ

Постановою КМУ від 20.03.2020 р. № 224  затверджено Перелік лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), які звільняються від сплати ввізного мита та операції з ввезення яких на митну територію України звільняються від оподаткування податком на додану вартість (ПДВ).

Перелік містить:

  • лікарські засоби для надання медичної допомоги хворим з COVID-19 (80 позицій);
  • дезінфекційні засоби й антисептики (15 позицій);
  • медичне обладнання для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу хворим на COVID-19 (74 позиції);
  • медичні вироби, лабораторне обладнання, розхідні матеріали, реагенти для лабораторних досліджень (52 позиції).

З переліком торгових назв фармпродукції, що включені до зазначеного переліку, можна ознайомитися тут.

При цьому уточнюється, що наведені в переліку коди згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності наводяться довідково. Основною підставою для звільнення від оподаткування податком на додану вартість та від сплати ввізного мита товарів, що ввозяться на митну територію України, є відповідність таких товарів назві товару (медичного виробу, основного компонента), міжнародному непатентованому найменуванню (назві) лікарського засобу, які зазначені в переліку.

Нагадаємо, у зв’язку з поширенням Україною коронавірусу COVID-19 17 березня Парламент прийняв Закон України від 17.03.2020 р. № 530, яким доручено Уряду прийняти перелік фармацевтичної продукції, спрямованої на протидію коронавірусу, яка звільняється від сплати ввізного мита та від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Елена 07.04.2020 6:18
Объясните - амиодарон от короновируса или по программе "Доступні ліки" или должно быть две позиции в рознице??? или без НДС продавать только больным с диагнозом COVID-19 по рецепту? Инсулины??? По которому из рецептов???

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті