В Україні продовжує зростати захворюваність на COVID-19: за добу зареєстровано 1453 нові випадки

07 Серпня 2020 10:32 Поділитися

Під час щоденного онлайн-брифінгу, який відбувся 7 липня, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов поінформував, що станом на 9:00 в Україні 78 261 лабораторно підтверджений випадок COVID-19 та загалом 43 055 пацієнтів одужали.

За добу зафіксовано 1453 нові випадки коронавірусної інфекції, в той же час одужав 531 пацієнт. Загалом здійснено за добу 35 719 тестувань, із них 18 410 досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 17 309 методом імуноферментного аналізу (ІФА).

У розрізі регіонів найбільшу кількість зареєстрованих випадків виявлено у Києві (186), Одеській (156), Львівській (152), Харківській (146), Івано-Франківській (131) областях.

Також міністр повідомив про результати свого візиту на Львівщину. Він зазначив, що операції із трансплантації у Львові фінансуватимуться з державного бюджету.

«Свій візит у Львів я розпочав з лікарні швидкої медичної допомоги не випадково. У квітні тут було створено нове відділення трансплантології, і вже з того часу зроблено 4 трансплантації нирок, а декілька тижнів тому — трансплантацію серця», — підкреслив М. Степанов.

Глава відомства також наголосив, що розвиток високоякісної системи трансплантації в Україні — один із пріоритетів роботи Міністерства.

«МОЗ працює над тим, щоб за 2−3 роки Україна мала трансплантаційну незалежність. Ми хочемо, щоб наші громадяни не їздили за кордон на лікування, адже ми можемо робити такі операції всередині держави. Потрібно лише створити відповідні умови і саме цим ми активно займаємося», — заявив М. Степанов та додав, що у бюджеті України цього року закладено 1 млрд грн на лікування громадян за кордоном. Відповідаючи на запитання, міністр зазначив, що розподіл країни на 4 зони — «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» був зроблений для того, щоб у разі спалаху COVID-19 у певному місці карантинні обмеження поширювалися не на весь регіон, а лише на місце, де зафіксовано хворобу.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті