Діяти згідно з інструкцієювідтепер мають підприємства-виробники, діяльність яких пов’язана з обігом прекурсорів

У цьому номері «Щотиждневика АПТЕКА» на сторінці 58 надрукована інструкція про умови та правила провадження підприємницької діяльності (ліцензійні умови), пов’язаної з обігом прекурсорів.

На прохання редакції цей документ коментує заступник начальника управління ліцензування видів господарської діяльності Ліцензійної палати України Олена Іванченко .

Відповідно до статті 4 закону України «Про підприємництво» діяльність, пов’язана з обігом наркотичних засобів, прекурсорів і психотропних речовин, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України, підлягає ліцензуванню.

Згідно з переліком органів, які видають ліцензії на провадження певних видів підприємницької діяльності, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 3 липня 1998 року № 1020 «Про порядок ліцензування підприємницької діяльності», ліцензії на провадження діяльності, пов’язаної з обігом (крім ввезення в Україну та вивезення з України) прекурсорів, що увійшли до списку 2 таблиці IV «Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, з обігом яких пов’язана діяльність, що підлягає ліцензуванню», підприємствам-виробникам видає Державний комітет промислової політики України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 1999 року № 786 затверджено Перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, з обігом яких пов’язана діяльність, що підлягає ліцензуванню, зокрема, визначено:

До цього списку також увійшли солі всіх перелічених у ньому речовин, якщо існування таких солей можливе, за винятком солей сірчаної та соляної кислот.

Таблиця IV
Прекурсори список № 2
Розчинники, окислювачі та інші хімікати промислового або побутового призначення
Міжнародна незареєстрована назва Хімічна назва
Ангідрид оцтової кислоти Оцтовий ангідрид
Антранілова кислота 2-Амінобензойна кислота
Етиловий ефір Діетиловий ефір
Калію перманганат Калій марганцевокислий
Метилетилкетон 2-Бутанон
Піперидин Гексагідропіридин; пентаметиленімін
Сірчана кислота Сульфатна кислота
Соляна кислота Хлористоводнева кислота
Толуол Метилбензол
Фенілоцтова кислота a-Толуїлова кислота

Ліцензійною палатою України разом з Міністерством промислової політики України наказом від 19 січня 2000 року за № 2/20 затверджено Інструкцію про умови та правила провадження підприємницької діяльності (ліцензійні умови) підприємств-виробників, пов’язаної з обігом прекурсорів (крім ввезення та вивезення з України), включених до списку 2 таблиці IV «Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, з обігом, яких пов’язана діяльність, що підлягає ліцензуванню», та про контроль за їх дотриманням. Інструкція зареєстрована в Міністерстві юстиції України 28 березня 2000 року за № 194/4415.

Інструкція визначає умови та правила провадження зазначеного виду діяльності, контролю за їх дотриманням і є обов’язковою для всіх підприємств-виробників України, незалежно від їх організаційно-правової форми та форми власності.

В Інструкції визначено порядок подання заяв на отримання ліцензії, наведено законодавчі, нормативно-правові та нормативно-технічні акти, яких необхідно дотримуватися при здійсненні діяльності. Визначені кваліфікаційні вимоги до фахівців, а також до матеріально-технічного забезпечення підприємств-виробників.

Встановлено права підприємств-виробників згідно з отриманою ліцензією.


Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті