Наказ МОЗ України і Державної податкової адміністрації України від 04.05.2006 р. № 248/258

23 Січня 2012 10:30 Поділитися

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 04.05.2006 р. № 248/258

Про внесення змін до наказу Державної податкової адміністрації України та Міністерства охорони здоров’я України від 26.07.2005 № 230/377

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2006 року № 275 «Питання використання у 2006 році коштів державного бюджету, які виділяються виробникам лікарських засобів для компенсації додаткових витрат, пов’язаних із зміною ставки акцизного збору на спирт етиловий» НАКАЗУЄМО:

1. Унести до наказу Державної податкової адміністрації України та Міністерства охорони здоров’я України від 26 липня 2005 року № 230/377 «Про затвердження Порядку здійснення контролю за цільовим використанням спирту етилового, що застосовується для виготовлення лікарських засобів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10 серпня 2005 року за № 877/11157, такі зміни:

Преамбулу наказу викласти в такій редакції:

«На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2006 року № 275 «Питання використання у 2006 році коштів державного бюджету, які виділяються виробникам лікарських засобів для компенсації додаткових витрат, пов’язаних із зміною ставки акцизного збору на спирт етиловий», з метою недопущення підвищення цін на лікарські засоби у зв’язку із зміною ставки акцизного збору на спирт етиловий, що використовується для виготовлення лікарських засобів, та відповідно до статті 27 Закону України «Про Державний бюджет України на 2006 рік».

2. Затвердити Зміни до Порядку здійснення контролю за цільовим використанням спирту етилового, що застосовується для виготовлення лікарських засобів, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України та Міністерства охорони здоров’я України від 26 липня 2005 року № 230/377, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10 серпня 2005 року за № 877/11157, що додаються.

3. Департаменту з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів ДПА України (Гончар І.М.) подати цей наказ до Міністерства юстиції України на державну реєстрацію.

4. Департаменту інформаційної політики та масово-роз’яснювальної роботи ДПА України (Андронова А.О.) у 10-денний термін від дня державної реєстрації цього наказу довести його через засоби масової інформації до відома платників податків.

5. Адміністративно-господарському департаменту ДПА України (Рахуба А.М.) у триденний термін від дня набрання чинності цим наказом забезпечити його тиражування та надсилання державним податковим адміністраціям в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.

6. Державній службі лікарських засобів і виробів медичного призначення (Демченко І.Б.) у дводенний строк від дня набрання чинності цим наказом забезпечити його тиражування та надсилання виробникам лікарських засобів, які використовують спирт етиловий для їх виготовлення.

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови ДПА України Лекаря С.І. та заступника Міністра охорони здоров’я України Снісаря В.Ф.

Голова Державної податкової адміністрації України О.І. Кірєєв
Міністр охорони здоров’я України Ю.В. Поляченко

ПОГОДЖЕНО:

Голова Державного комітету України з питань
регуляторної політики та підприємництва
А.В. Дашкевич
Міністр фінансів України В.М. Пинзеник

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної податкової адміністрації України, Міністерства охорони здоров’я України 04.05.2006 № 248/258

ЗМІНИ

до Порядку здійснення контролю за цільовим використанням спирту етилового, що застосовується для виготовлення лікарських засобів

1. Пункт 1 викласти в такій редакції:

«1. Цей Порядок визначає механізм здійснення контролю за цільовим використанням спирту етилового, що застосовується для виготовлення лікарських засобів за Переліком лікарських засобів, для виробництва яких використовується спирт етиловий, наведеним у додатку до Порядку використання у 2006 році коштів державного бюджету, які виділяються виробникам лікарських засобів для компенсації додаткових витрат, пов’язаних із зміною ставки акцизного збору на спирт етиловий, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2006 року № 275, і є обов’язковим для виконання суб’єктами господарювання, які здійснюють виготовлення лікарських засобів, незалежно від форми власності».

2. Пункт 5 викласти в такій редакції:

«5. Виробник лікарських засобів подає до органу ДПС довідку виробника лікарських засобів про цільове використання спирту етилового (додаток 2)».

3. Пункт 6 доповнити абзацом четвертим такого змісту:

«платіжне доручення з відміткою банку про перерахування на рахунок виробника спирту етилового в повному обсязі вартості спирту етилового разом з сумою додаткових витрат (за умови сплати у повному обсязі вартості спирту етилового його виробнику відповідно до укладеного договору з урахуванням суми додаткових витрат)».

4. У пункті 4 додатка 1 слова та цифри «Переліку лікарських засобів, у тому числі компонентів крові та виготовлених з них препаратів, витрати на виробництво яких підлягають компенсації з державного бюджету на суму додаткових витрат, пов’язаних з підвищенням ставки акцизного збору на спирт етиловий, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.05.2005 № 403» замінити словами та цифрами «Переліку лікарських засобів, для виробництва яких використовується спирт етиловий, наведеного у додатку до Порядку використання у 2006 році коштів державного бюджету, які виділяються виробникам лікарських засобів для компенсації додаткових витрат, пов’язаних із зміною ставки акцизного збору на спирт етиловий, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2006 № 275».

5. У додатку 4:

5.1. Після слів «код за ЄДРПОУ__________________»

додати слова «рахунок № _______ у банку _____________________
(найменування банку)
______________________________________ МФО банку _______________»;

5.2. Після рядка таблиці
«

Сума додаткових витрат, зазначена в гарантії банку (з розрахунку17 грн за 1 л 100-відсоткового спирту)
 
грн

додати рядок
«

Сума додаткових витрат, перерахована разом із сумою вартості спирту|(з розрахунку 17 грн за 1 л 100-відсоткового спирту при отриманні спирту)
 
грн

 

Директор Департаменту з питань адміністрування акцизного збору
і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів
І.М. Гончар
Перший заступник Голови Державної служби лікарських засобів
і виробів медичного призначення
І.Б. Демченко
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті