Громадська рада при Держлікслужбі пропонує шляхи вирішення проблемних питань, що виникли внаслідок нормотворчої діяльності

30 травня поточного року відбулося засідання Громадської ради при Державній службі України з лікарських засобів (далі – Громадська рада) під час якого було розглянуто низку проблемних питань, пов’язаних із нормотворчою діяльністю органів влади. За результатами засідання було підготовлено пропозиції щодо низки проектів регуляторних актів.

Наразі Громадська рада підготувала пропозиції щодо змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами (далі – Ліцензійні умови), зокрема, щодо інформації, яка розміщується на фасаді аптечного закладу, неприйнятності запровадження норм пішохідної доступності, скасування положення стосовно анулювання ліцензії у разі порушення суб’єктом граничних надбавок на лікарські засоби, встановлених КМУ тощо.

Крім того, Громадська рада підготувала пропозиції до проекту наказу МОЗ «Про внесення змін до Інструкції про порядок контролю якості лікарських засобів під час оптової та роздрібної торгівлі». Ці пропозиції, а також відповідні листи було направлено голові Державної служби України з лікарських засобів (далі – Держлікслужба) Олексію Соловйову.

Також на порядок денний засідання було винесене питання щодо реалізації положень постанови КМУ від 25 квітня 2012 р. № 340. Громадська рада звернулася до голови Держлікслужби з пропозицією стосовно зустрічі з операторами ринку з метою обговорення проблем, що виникають у зв’язку з набуттям чинності цією постановою КМУ.

Одним з нагальних питань, яке нині турбує фармацевтичну спільноту, є можлива перспектива запровадження ліцензування імпорту лікарських засобів. На засіданні Громадської ради це питання було піднято, але на той час було невідомо, що КМУ розробляє проект закону «Про внесення змін до деяких законів України (щодо ліцензування імпорту лікарських засобів та стосовно визначення терміна «активний фармацевтичний інгредієнт»). Нагадаємо, що цей законопроект було зареєстровано ВР України 5 червня поточного року за № 10562. 8 червня 2012 р. цей проект закону було прийнято ВР України за основу. У зв’язку з чим Громадська рада підготувала листи до органів влади щодо неприйнятності запровадження ліцензування імпорту лікарських засобів та відповідних законодавчих змін.

Сподіваємося, що пропозиції Громадської ради будуть почуті та враховані органами влади.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

 

 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті