Компанія «Ексімед»: 10 років розвитку, досягнень, пошуку та перемог

Основа успішної діяльності будь-якої компанії на фармацевтичному ринку формується протягом всього терміну її функціонування. Кожний день роботи в фармбізнесі — справжнє випробовування підприємства на міцність, і лише за умови самовідданої та якісної праці кожного із співробітників компанії, розробки та запровадження нових бізнес-ідей, сучасних методик роботи можна розраховувати на успіх та прогрес. Саме такі принципи роботи було закладено в стратегію бізнесу ВАТ «Ексімед» з першого дня її існування — 30 травня 1995 р. З тих пір минуло вже 10 років. За цей час компанія встигла не тільки міцно стати на ноги, але й значно розширити спектр та географію своєї діяльності, збільшити кількість ділових партнерів, що дозволило їй зайняти достойне місце на українській фармацевтичній арені. З нагоди ювілею компанії кореспондент «Щотижневика АПТЕКА» запропонував генеральному директору ВАТ «Ексімед» Олександрові Огороднійчуку (О.О.) та комерційному директору компанії Анатолію Черньову (А.Ч.) розповісти про основні етапи розвитку підприємства за десятирічний період, висвітлити його здобутки та поділитися планами на майбутнє. Ділові партнери компанії «Ексімед» також розповіли про співробітництво з нею і висловили щирі побажання на адресу компанії.

Олександр Огороднійчук, генеральний директор ВАТ «Ексімед»

Олександр Огороднійчук, генеральний директор
ВАТ «Ексімед»

— З чого починалася діяльність ВАТ «Ексімед» 10 років тому? Які основні етапи її розвитку?

О.О.: Одним з головних завдань компанії «Ексімед» на момент її створення була участь у подоланні дефіциту на вітчизняному фармацевтичному ринку субстанцій для виготовлення в умовах аптеки лікарських засобів, який спостерігався в середині 90-х років минулого століття. Нині ми також постачаємо субстанції для виготовлення препаратів відомим вітчизняним виробникам — ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця», ВАТ «Київмедпрепарат», АТВТ «Галичфарм», ВАТ «Фармак» тощо — та іноземним фармацевтичним підприємствам, розташованим в Молдові, Вірменії, Азербайджані. Стратегічно важливою для нас є гарантія високої якості продукції, яку ми постачаємо нашим клієнтам, тому закуповуємо субстанції для виготовлення лікарських засобів лише у відомих закордонних та вітчизняних виробників, які вже давно працюють на фармацевтичному ринку та характеризуються партнерами лише з позитивної сторони. Вся продукція, яку пропонує «Ексімед», супроводжується документацією з підтвердження якості, виданою державними галузевими контролюючими органами. Окрім того, за нашої ініціативи субстанції проходять додатковий контроль якості в Інституті біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України.

Діяльність ВАТ «Ексімед» на вітчизняному фармацевтичному ринку у теперішній час досить різнопланова. В 1996 р. у Радомишлі Житомирської області нашою компанією було відкрито першу аптеку. На сьогоднішній день успішно працює вже 7 аптек ВАТ «Ексімед»: 4 — в Києві, 3 — в Радомишлі. З часом наша компанія стала працювати не лише як оптово-роздрібний оператор, але й як виробник засобів медичного призначення. У 1998 р. нами було налагоджено випуск широкого асортименту медичних аптечок — автомобільних, побутових, офісних, універсальних та аптечок для новонародженого — і сьогодні ми є одними з лідерів серед українських підприємств з виготовлення цього виду фармацевтичної продукції. У 2002 р. в Радомишлі було введено в дію наше підприємство з виготовлення бинтів, марлевих відрізів, медичних масок тощо.

— Які умови співпраці, запропоновані компанією «Ексімед», можуть зацікавити ваших потенціальних бізнес-партнерів та споживачів?

О.О.: Запорукою успіху діяльності компанії є поєднання актуальності та високої якості продукції, з якою ми працюємо, динамічних умов співпраці та бездоганного сервісу. Наприклад, на обробку кожного замовлення нами витрачається максимум 1 доба. ВАТ «Ексімед» надає послуги з доставки замовленої продукції незалежно від обсягів замовлення та географічного розташування клієнтів, компанія також бере на себе зобов’язання з оформлення супроводжуючої документації. Щоб бути ближчими до замовників та краще відчувати пульс регіональних фармацевтичних ринків, на сьогоднішній день в більшості регіонів України відкриті наші представництва та філії. Важливою також є постійна робота над розширенням нашого асортименту, який пропонується клієнтам. Не залишаються поза увагою і клієнти, які звертаються до наших аптек. Для них запроваджено систему накопичувальних знижок, а для ветеранів війни та праці передбачено фіксовану знижку — 15% від суми покупки.

Анатолій Черньов, комерційний директор ВАТ «Ексімед»

Анатолій Черньов, комерційний директор ВАТ «Ексімед»

А.Ч.: Нашою гордістю також є стабільність цінової політики. Так, протягом кількох останніх років ціни на нашу продукцію практично не змінювалися. Досягти цього вдалося завдяки оптимізації виробничих процесів, збільшенню обсягів виробництва та реалізації нашої продукції. Це дозволяє нам утримувати ціну на приблизно сталому рівні як в оптовому, так і в роздрібному секторі бізнесу. Завдяки якості продукції, широкому асортименту та гнучкій ціновій політиці нашими постійними клієнтами є велика кількість фармацевтичних підприємств столиці та регіонів України, обласні, районні аптечні бази, лікарні, госпіталі, пологові будинки, аптеки тощо: немає жодної області, до якої не відправлялася б наша продукція.

— Як змінювався кадровий склад компанії «Ексімед» з часом?

А.Ч.: Люди — найголовніша цінність нашого підприємства. Сумлінна праця кожного із співробітників — невід’ємний гарант успіху компанії, тому питанню формування колективу ми приділяємо особливу увагу. Більшість наших працівників — це кваліфіковані спеціалісти з досвідом роботи на різних «фронтах» фармацевтичного ринку, чимало з них мають наукові ступені. Працівники наших аптек — досвідчені провізори чи фармацевти. Менеджери компанії мають вищу фармацевтичну та економічну освіту. Наявність висококваліфікованих співробітників дозволяє підтримувати діяльність компанії на достатньо високому рівні, швидко і чітко вирішувати усі виробничі питання, не втрачати темпу, розширювати коло ділових партнерів. Таким чином, у співпраці з нашими клієнтами ми постійно рухаємося назустріч один одному, причому перший крок завжди намагаємося зробити ми.

— З яким відчуттям компанія «Ексімед» відкриває наступне десятиліття своєї діяльності? Які плани на перспективу?

О.О.: Безумовно, ювілей викликав у кожного з працівників компанії безліч відчуттів та емоцій — це радість, відчуття гідності та, найголовніше, впевненість у тому, що за цей період ми цілковито виправдали сподівання наших партнерів та змогли стати їм максимально корисними. Наші колеги по бізнесу можуть бути впевненими, що ми і в майбутньому будуватимемо стосунки на цілковитій довірі, колегіальності, взаєморозумінні та, якщо завгодно, товариській чи навіть дружній основі. Що стосується подальшого розвитку нашого бізнесу, то ми продовжимо працювати в руслі прогресу, інновацій та розвитку. Хочеться також не тільки поділитись планами на майбутнє, але й акцентувати увагу на подіях минулих років, які відіграли важливу роль у формуванні виробничої політики підприємства та становленні його громадської позиції. Так, окрім бізнесу, ми продовжимо нашу суспільну діяльність, спрямовану на скасування ПДВ на сировину для виготовлення перев’язувальних матеріалів, який було введено в 2004 р., оскільки це призвело до того, що собівартість бинтів та марлевих відрізів, виготовлених в Україні, є більшою у порівнянні з аналогічною імпортною продукцією, оскільки готова продукція на українському ринку ПДВ не обкладається. Відповідні звернення, в яких висвітлюються негативні наслідки цього рішення, ми направили до компетентних державних органів влади та установ. Сподіваємось, що в нових соціально-політичних умовах вони не залишаться поза увагою. В наступному десятилітті ми також будемо працювати там, де може знадобитися наша підтримка чи безпосередня допомога. Так, на сьогоднішній день компанія «Ексімед» надає матеріальну допомогу Кирилівській церкві у Києві, фінансує видання друкованих видань релігійного та патріотичного змісту, в Радомишлі нами було збудовано сучасний торговельно-розважальний комплекс та готель. Компанія «Ексімед» є власником футбольної команди «Карпатія».

Компанія «Ексімед» тісно співпрацює з лабораторією Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України

Компанія «Ексімед» тісно співпрацює з лабораторією Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України

Участь у реформуванні вітчизняної фармацевтичної галузі також є одним із приоритетних завдань нашого підприємства. Зокрема, ми вважаємо, що в Україні доцільно створити центр з дослідження нових хімічних сполук, що будуть використовуватись при розробці нових вітчизняних лікарських засобів. У роботі центру мають брати участь не тільки наукові заклади, але й великі українські фармацевтичні підприємства, кадрова та матеріально-технічна база яких повинна забезпечити його потенціал. Наприклад, компанія «Ексімед» фінансує наукові дослідження синтезу нових біологічно активних речовин, які проводяться лабораторією Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України. Таким чином, для ВАТ «Ексімед» наступне десятиліття має стати не тільки новим витком розвитку бізнесу, але й черговим етапом активної участі у вирішенні проблем, які постали перед вітчизняною фармацевтичною галуззю.

На завершення бесіди хочу висловити щиру подяку за сумлінну працю кожному працівнику нашої компанії, побажати колективу міцного здоров’я, щастя та наснаги! Окремі слова подяки адресую нашим партнерам по бізнесу, які за цей період стали для нас колегами та друзями. Ми й надалі будемо виправдовувати всі ваші сподівання та намагатись бути корисними один одному. Хай вам щастить!

Свої побажання компанії-ювіляру висловили деякі її клієнти.

Віра Губар, заступник генерального директора ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» з виробництва:

— З компанією «Ексімед» ми працюємо більше 5 років. Загальна кількість субстанцій, які вони нам постачають, становить більше 20 найменувань. Гарантом нашої успішної співпраці, окрім якості та широкого асортименту продукції цього підприємства, є взаєморозуміння та готовність «Ексімеду» максимально враховувати наші побажання. Так, завдяки високому сервісу цієї компанії ми можемо не хвилюватись, адже замовлення надійде вчасно та буде відповідати усім нашим вимогам. Співпраця з ВАТ «Ексімед» приносить нам професійне задоволення та радість. Щиро вітаю компанію з 10-літнім ювілеєм та бажаю подальшого росту та вдосконалення!

Юрій Рось, директор Черкаського обласного підприємства «Фармація»:

— Стаж нашої співпраці з компанією «Ексімед» нараховує більше 8 років. На сьогоднішній день ми постійно замовляємо у неї досить великий перелік субстанцій для виготовлення препаратів, а також перев’язувальні матеріали. Жодного разу у нас не виникало претензій щодо якості цієї продукції та термінів її поставок. Особливо приємно, що співробітники ВАТ «Ексімед» завжди здатні зрозуміти, вислухати, допомогти порадою та запропонувати вигідний контракт. Дай Бог, щоб всі компанії працювали так, як вони! Дякую їм, зичу подальших успіхів та усіляких гараздів!

Микола Бабенко, начальник відділу постачання Луганського обласного КП «Фармація»:

— Практично з першого дня роботи компанія «Ексімед» є одним з основних наших постачальників субстанцій, медичних аптечок, бинтів та марлевих відрізів. Вдалим доповненням до якості продукції та сервісу компанії є її стабільна цінова політика, завдяки чому ми можемо успішно планувати свою діяльність. А це — одна із запорук стабільності нашого бізнесу. Важливо також, що зміст прайс-листа компанії завжди відповідає наявності асортименту продукції на складах. Тому ми впевнені, що замовлена нами продукція буде доставлена вчасно та у повному обсязі. Бажаю компанії успіхів у роботі та здоров’я!

Михайло Яремчук, директор ДКП «Обласний аптечний склад» (Львів):

— Займаючись поставками субстанцій для виготовлення препаратів в умовах аптек, компанія «Ексімед» тим самим виконує важливу соціальну місію, адже завдяки їй нам вдається краще забезпечувати споживачів актуальними та якісними лікарськими засобами. Наш власний досвід свідчить про те, що підтримання екстемпорального виготовлення медикаментів є важливою складовою гарантії стабільної та змістовної роботи вітчизняної фармацевтичної галузі. Не звертайте з обраного вами шляху та завжди розраховуйте на нашу підтримку!

Ольга Руденко, директор Київського обласного ДКП «Фармацевтична фабрика»:

— «Якісно та вчасно» — саме так можна коротко охарактеризувати роботу ВАТ «Ексімед». За період десятилітньої співпраці з цією компанією ми неодноразово впевнилися у високих принципах професійної діяльності цього підприємства. Зокрема необхідно акцентувати увагу на тому, що рівень сервісу та умови поставок продукції не залежать від їх обсягів та сукупної вартості замовлення — вони завжди на високому рівні. Важливо також, що до асортименту продукції компанії включено різні найменування продукції, а не лише пропозиції, економічно вигідні для компанії. Вітаю компанію з ювілеєм та бажаю не втрачати свого обличчя та продовжувати працювати в тому ж руслі!

Микола Гонтар, завідуючий ДП «Аптека № 1» (Біла Церква):

— Стиль роботи компанії «Ексімед» можна порівняти з механізмом швейцарського годинника, адже його характеризують чіткість, точність та надійність. За роки нашої співпраці можу зазначити, що рівень професіоналізму колективу цього підприємства постійно зростає, при цьому важливо, що головним його проявом є чіткість у роботі з клієнтами та здатність вникати в їх проблеми та враховувати інтереси. З компанією «Ексімед» мені працювати дуже приємно — дякую вам! З ювілеєм вас і так тримати! o

З такою командою наступні 10 років успішної діяльності — не проблема

З такою командою наступні 10 років успішної діяльності — не проблема

Веб-сайт компанії «Ексімед»:
www.jsceximed.kiev.ua
E-mail: [email protected]

Олександр Сіроштан,
фото Ігоря Кривінського

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті