Набули чинності зміни до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

17 Квітня 2013 12:19 Поділитися

17 квітня набули чинності зміни до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою Уряду від 06.05.2000 р. № 770. У цей день постанову КМУ від 08.04.2013 р. № 234 опубліковано в «Урядовому кур’єрі» № 72. Згідно з нею позиція щодо фенетиламінів доповнена словами «крім лікарських засобів, у тому числі активних фармацевтичних інгредієнтів, що містять похідні групи фенетиламінів».

Таким чином, буде спрощено виробництво, реалізацію та застосування лікарських засобів, які є похідними фенетиламінів. Оскільки до цього часу їх було віднесено до особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено. Фенетиламіни містяться у понад 1000 найменувань лікарських засобів. До них відносяться незамінні амінокислоти, нейрорегулятори, кардіологічні препарати тощо.

Прийняття постанови КМУ дозволить хворим отримувати належне лікування і забезпечить досягнення балансу інтересів між державою та суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі ними.

Як уже повідомляло наше видання, постановою КМУ від 05.12.2012 р. № 1129 було заборонено обіг ряду речовин. Серед них похідні триптаміну і фенетиламінів, що входять до складу лікарських засобів. Бурхлива реакція суспільства сприяла тому, що регуляторні органи розробили зміни до постанови КМУ від 06.05.2000 р. № 770. Після цього 9 січня на засіданні Уряду було прийнято постанову КМУ від 09.01.2013 р. № 15, згідно з якою заборону на обіг лікарських засобів, що містять похідні триптамінів, знято.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*