Проект постанови КМУ щодо внесення змін до переліку груп населення у разі амбулаторного лікування яких, лікарські засоби за рецептами лікарів відпускаються безоплатно або на пільгових умовах

21 Серпня 2013 10:14 Поділитися

ПОВІДОМЛЕННЯ
на публічне обговорення виноситься проект постанови Кабінету Міністрів України
«Про внесення зміни у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України
від 17 серпня 1998 р. № 1303»

З метою забезпечення вивчення та врахування думки громадськості, дотримання вимог абзацу другого пункту 12 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 року № 996, на офіційному веб-сайті МОЗ України розміщено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. № 1303» (далі — проект постанови).

Проект постанови розроблено відповідно до статей 61, 62, 63, 64 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань», яким визначено перелік осіб, яким передбачено безоплатний відпуск лікарських засобів за рецептами лікарів у разі їх амбулаторного лікування.

Пропозиції та зауваження просимо надсилати до Міністерства охорони здоров’я України протягом міся за адресою — 01601, м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 7, E-mail : [email protected], [email protected]; тел. (044) 253–82–92. Консультанти: Ткаленко У. М., Черненко О.І.тел. (044) 253–82–92.

Проект наказу оприлюднено шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Міністерства охорони здоров’я України.

Заступник Міністра О. Толстанов

Пояснювальна записка
до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. № 1303»

1. Обґрунтування необхідності прийняття постанови

Проект постанови «Про внесення зміни у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. № 1303» (далі — проект постанови) розроблено відповідно до статей 61, 62, 63, 64 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань», яким визначено перелік осіб, яким передбачено безоплатний відпуск лікарських засобів за рецептами лікарів у разі їх амбулаторного лікування.

2. Мета та шляхи її досягнення

Метою прийняття проекту постанови є забезпечення можливості безоплатного відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про жертви нацистських переслідувань». Шляхом досягнення мети є прийняття постанови.

3. Правові аспекти

У даній сфері суспільних відносин діють:

1. Закон України «Основи законодавства України про охорону здоров’я».

2. Закон України «Про жертви нацистських переслідувань».

3. Постанова Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань».

4. Фінансово-економічне ґрунтування

Реалізація постанови потребуватиме додаткових видатків з місцевих бюджетів в обсязі 8 382,9 тис. грн. Враховуючи обмежені ресурси місцевих бюджетів, реалізацію проекту постанови можливо здійснити за рахунок виділення цільової субвенції або дотації з державного бюджету місцевим бюджетам.

5. Позиція заінтересованих органів

Проект постанови потребує погодження з Міністерством фінансів України, Міністерством соціальної політики України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Державною фінансовою інспекцією України, Міністерством юстиції України.

6. Регіональний аспект

Проект постанови не стосується питання розвитку адміністративно — територіальних одиниць.

6 1 Запобігання дискримінації

У проекті постанови відсутні положення, які містять ознаки дискримінації.

7. Запобігання корупції

У проекті постанови відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень.

8. Громадське обговорення

Проект постанови розміщено для громадського обговорення на офіційному веб-сайті Міністерства охорони здоров’я України.

9. Позиція соціальних партнерів

Проект постанови не стосується соціально-трудової сфери та не потребує погодження із всеукраїнськими профспілками, їх об’єднаннями та всеукраїнськими об’єднаннями організацій роботодавців.

10. Оцінка регулярного впливу

Проект постанови не є актом регуляторного впливу.

11. Прогноз результатів

Прийняття постанови дозволить забезпечити здійснення безоплатного відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення, у тому числі осіб, які підпадають під дію Закону України «Про жертви нацистських переслідувань».

Заступник Міністра О. Толстанов

Проект
оприлюднений на офіційному сайті
МОЗ України 20.08.2013 р.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Про внесення зміни у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. № 1303

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Внести зміну у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань» (Офіційний вісник України, 1998 р., №33, ст. 1241), доповнивши пункт 1 новим підпунктом такого змісту:

«9) особи, яким передбачено безоплатний відпуск лікарських засобів згідно із Законом України «Про жертви нацистських переслідувань».

2. Ця постанова набирає чинності з 1 січня 2014 року.

Прем’єр-міністр України М. Азаров
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті