Лікарські засоби, які відпускаються без рецептів з аптек та їх структурних підрозділів: оприлюднено проект нового переліку таких препаратів

09 Січня 2014 5:50 Поділитися

30 грудня 2013 р. на офіційному сайті МОЗ України оприлюднено проект наказу профільного міністерства, яким пропонується затвердити новий Перелік лікарських засобів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються без рецептів з аптек та їх структурних підрозділів (далі — Перелік). Проект документа містить 3268 торгових найменувань препаратів, внесених до Державного реєстру лікарських засобів України станом на 01.11.2013 р.

Нагадаємо, чинний Перелік, що містить 3430 найменувань ліків, затверджено наказом МОЗ України від 26.02.2013 р. № 166 (далі — наказ № 166), який вступив у силу 05.04.2013 р.

Крім того, у разі прийняття проекту наказу МОЗ втратить чинність наказ № 166.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Неля 10.01.2014 5:47
Два зауваження: 1. Було б набагато зручніше для аптек, якби цей перелік не обновлявся щороку, як це відбувається в останні роки, а до старого (основного) переліку вносилися б зміни раз в рік. А так доводиться тільки тратити щороку гроші на передрук майже ідентичних текстів. 2. Багато років цікавилась питанням - якою логікою керуються автори таких наказів, коли абсолютно нейтральний натрію хлорид в ампулах не дозволяється відпускати без рецепта в той час як така ж нейтральна вода для ін'єкцій дозволена. Взагалі цей перелік в Україні традиційно занадто суворий і його давно пора переглянути в бік розширення.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті