Буковинські правоохоронці встановили факт незаконного зберігання сильнодіючих та психотропних ліків

21 Травня 2014 12:53 Поділитися

Буковинські правоохоронці встановили факт незаконного зберігання сильнодіючих та психотропних ліківЯк інформує МВС України, оперативники Чернівецького обласного відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків та Слідчого управління УМВС задокументували злочинну діяльність приватного підприємця, власника аптеки. Під час проведення санкціонованого обшуку в приміщенні аптеки було виявлено та вилучено 38 упаковок сильнодіючого лікарського засобу Ліксон, 710 пігулок психотропного препарату Теофедрин та 12 флаконів лікарського засобу Тропікамід. Вартість вилученої партії препаратів становить близько 18,5 тис. грн.

Правоохоронці визначили, що ці лікарські засоби перебували на реалізації з порушенням встановлених правил їх придбання, зберігання, обліку та відпустку. За подіб­ні дії у Кримінальному кодексі передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, що передбачене ч. 2 ст. 321 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів).

Нагадаємо, що наказом від 02.04.2014 р. № 239 «Про внесення зміни до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 19 липня 2005 року № 360» внесено зміни до додатку 5 до Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення. Зокрема, доповнено перелік лікарських засобів (за міжнародними непатентованими назвами), на які не дозволяється виписувати рецепти, новою позицією, а саме «Антихолінергічні засоби — тропікамід».

За матеріалами http://www.mvs.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Сергій 22.05.2014 12:52
Дивно чому прокуратура не розпочала службове розслідування стосовно незаконного вилучення з аптеки комбінованого лікарського засобу загальної групи Ліксон він не отруйний і не сильнодіючий і навіть не підлягає предметно – кількісному обліку в закладах охорони здоровя . Аптека нехай відповідає за свої незаконні дії. А ВБНОН і Слідче управління УМВСУ хай відповість за свої. Чи хтось запитає за їхні незаконні дії стосовно вилучення Ліксону. Маю великі сумніви, що правоохоронців хтось за це запитає. Шкода якщо залишиться все так як колись в старій системі посадовцям все, а хлопу нагайка.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*