Скасування ліцензування імпорту АФІ: парламентський Комітет з питань підприємництва рекомендував прийняти відповідний законопроект у першому читанні та в цілому

19 Червня 2014 2:50 Поділитися

Скасування ліцензування імпорту АФІ: парламентський Комітет з питань підприємництва рекомендував прийняти відповідний законопроект у першому читанні18 червня 2014 р. під головуванням Олександри Кужель відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики. Серед іншого розглядався законопроект «Про внесення змін до деяких законів України (щодо ліцензування імпорту активних фармацевтичних інгредієнтів)». Проект документа було передано до Комітету ще 22.04.2014 р.

Нагадаємо, авторами законопроекту № 4739 виступили В.В. Дудка, В.С. Пазиняк, М.М. Іонова та А.Ф. Шипко. Документом запропоновано скасувати ліцензування імпорту активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ) з 1 січня 2015 р.

Свого часу для читачів «Щотижневика АПТЕКА» коментар з приводу цього документа надав один з його авторів — Володимир Дудка, який зазначив, що реалізація законопроекту забезпечить подальше вдосконалення національної нормативно-правової бази у сфері обігу лікарських засобів із міжнародним та європейським законодавством, а також створить належні умови для ведення підприємницької діяльності на фармацевтичному ринку України.

В ході засідання профільного комітету, його Голова О.Кужель акцентувала увагу присутніх на актуальності та важливості внесеного В.Дудкою законопроекту, а також наголосила на необхідності прийняття цього законопроекту не лише за основу в першому читанні, а й в цілому. Таку пропозицію всі присутні члени Комітету Верховної Ради України з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики підтримали одностайно.

Варто також зауважити, що Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України у своєму експертному висновку від 17 червня 2014 року зазначило, що за результатами розгляду в першому читанні законопроект №4739 може бути прийнятий за основу.

Враховуючи готовність законопроекту до внесення на розгляд парламенту відповідно до Регламенту Верховної Ради України, В. Дудка наполягатиме на його включенні до порядку денного наступного пленарного тижня. Слід наголосити, що ухвалення зазначеного законопроектусприятиме подальшому розвитку господарської діяльності в країні, стимулюванню підприємництва та забезпечить досягнення балансу інтересів підприємництва та держави.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті