Роз’яснення МОЗ щодо порядку ввезення на митну територію України незареєстрованих ліків та медичних виробів

25 Червня 2014 2:51 Поділитися

Роз’яснення МОЗ щодо порядку ввезення на митну територію України незареєстрованих ліків та медичних виробівЯк повідомляє МОЗ України, останнім часом у деяких засобах масової інформації було поширено повідомлення, що начебто МОЗ України перешкоджає оформленню гуманітарного вантажу для потреб українських військових у вигляді виробів медичного призначення від представників канадської діаспори.

Наприкінці травня 2014 р. інформаційно-аналітичний центр «Логос» звернувся із відповідним запитом до МОЗ України, на що йому було рекомендовано звернутися до Державної служби України з лікарських засобів із запитом та переліком відповідних документів. На жаль, представники громадської організації не надали відповідних документів, а відразу звернулися до Державної митної служби України.

У зв’язку із цим МОЗ України роз’яснює порядок оформлення гуманітарного вантажу під час ввезення на митну територію України. Відповідно до чинного законодавства розпорядник гуманітарного вантажу в першу чергу має звернутися із відповідним запитом до Міністерства соціальної політики України.

Незалежно від виду вантажу (гуманітарний чи комерційний) у разі ввезення на митну територію України лікарських засобів, які не зареєстровані на території України, розпоряднику вантажу варто звернутися із запитом до МОЗ України та надати наступні документи:

  • інформація щодо лікарських засобів (найменування, виробник, форма випуску, дозування, загальна кількість упаковок, номер серії випуску, термін придатності);
  • копії документів, що підтверджують реєстрацію і використання ліків в країні, з якої вони надходять в Україну;
  • копії сертифіката якості, що видається виробником, на кожну серію із зазначенням кінцевого терміну придатності (не менше 6 міс на момент надходження ліків);
  • інструкції для застосування лікарського засобу з перекладом українською мовою;
  • матеріали щодо методів контролю якості ввезеного лікарського засобу з перекладом українською мовою.

У разі ввезення на митну територію Украї­ни виробів медичного призначення, які не зареєстровані на території України, розпоряднику вантажу варто звернутися із запитом до Державної служби України з лікарських засобів та надати наступні документи:

  • документ, який підтверджує надходження медичної техніки та виробів медичного призначення для запобігання наслідкам стихійного лиха, аварій, епідемій і епізоотій, екологічних, техногенних катастроф, інших екстремальних ситуацій;
  • копії супровідних документів (інвойс, накладна тощо);
  • копії документів, що підтверджують якість і безпеку медичної техніки та виробів медичного призначення.

У разі ввезення на митну територію Украї­ни лікарських засобів, до складу яких входять наркотичні засоби, психотропні речовини або прекурсори, які не зареєстровані на території України, розпоряднику вантажу варто звернутися із запитом до Державної служби України по контролю за наркотиками.

За матеріалами http://www.moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Игорь 25.06.2014 5:05
Понятно. Только один вопрос: при предоставлении всех необходимых документов, какого размера customs duties будут выставлены для оплаты/растаможки. договаривайте до конца, читать нормативку все умеют

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті