Система охорони здоров’я може отримати щороку додаткові 3 млрд грн. для потреб пацієнтів

16 вересня 2014 р. відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я (далі — Комітет), в якому взяли участь народні депутати — члени Комітету: Руслан Салютін, перший заступник міністра охорони здоров’я України, представники профільного міністерства, Державної служби України з лікарських засобів. Захід було присвячено розгляду питання державних закупівель лікарських засобів, а також низки законопроектів.

Тетяна БахтеєваТетяна Бахтеєва, народний депутат Украї­ни, голова Комітету, повідомила, що народні депутати України (В.В. Дудка, Т.Д. Бахтеєва, О.М. Біловол, Ю.В. Поляченко) виступили з ініціативою спрямувати частину надходжень від податку на додану вартість (ПДВ) на операції з постачання лікарських засобів та виробів медичного призначення на заходи з профілактики та лікування рідкісних (орфанних) захворювань, відшкодування (реімбурсацію) вартості амбулаторного застосування лікарських засобів, а також діяльність, пов’язану з трансплантацією кісткового мозку. Відповідний законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (щодо спрямування доходів від оподаткування ПДВ операцій з постачання лікарських засобів та виробів медичного призначення) зареєстровано у Верховній Раді України 02.04.2014 р. за № 4623.

Прийняття акта:

  • забезпечить належне фінансування заходів з профілактики та лікування рідкісних (орфанних) захворювань, відшкодування вартості амбулаторного споживання лікарських засобів, а також фінансування діяльності, пов’язаної з трансплантацією кісткового мозку;
  • сприятимете розвитку вітчизняної системи охорони здоров’я і наближенню якості медичної допомоги до міжнародного рівня;
  • посилить державний контроль за цільовим використанням бюджетних коштів, які будуть використовуватися на цілі, визначені прийнятим законодавчим актом.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України (висновок від 22 квітня 2014 р.) наголошує, що за результатами розгляду в першому читанні законопроект може бути прийнятий за основу.

Т. Бахтеєва підкреслила, що питанню лікування та профілактики рідкісних (орфанних) захворювань приділяється особлива увага Комітету, зокрема, з боку народного депутата Володимира Дудки, голови підкомітету з питань законодавчого забезпечення запровадження обов’язкового медичного страхування. За останній рік багато чого було зроблено в законодавчому полі для їх підтримки.

Проте такі хворі потребують чимало коштів, зокрема, в нашій країні лише 50 пацієнтів з хворобою Гоше, і кожному з них необхідно щорічно близько 1 млн грн. на медикаменти. Проте в Державному бюджеті на 2014 р. для цього передбачено всього 15,3 млн грн., тобто держава забезпечить лікуванням тільки 15 хворих. Тому слід шукати додаткові джерела фінансування заходів з профілактики та лікування рідкісних захворювань та інших напрямків охорони здоров’я.

У запропонованому законопроекті передбачено внесення змін до Бюджетного кодексу України, зокрема до ст. 29 — для визначення нового джерела формування спеціального фонду Державного бюджету України — 60% надходжень від ПДВ на операції з постачання лікарських засобів та виробів медичного призначення; ст. 30 — для спрямування коштів, що надійшли до спеціального фонду Державного бюджету України за рахунок зазначеного податку:

  • 35% — на фінансування заходів з профілактики та лікування рідкісних (орфанних) захворювань;
  • 15% — на відшкодування (реімбурсацію) вартості амбулаторного споживання лікарських засобів;
  • 50% — на діяльність, пов’язану з трансплантацією кісткового мозку.

Прийняття цього закону дозволить повернути в систему охорони здоров’я на потреби пацієнтів 2,5–3 млрд грн. щороку.

Народні депутати прийняли рішення рекомендувати Парламенту прийняти за основу законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (щодо спрямування доходів від оподаткування ПДВ операцій з постачання лікарських засобів та виробів медичного призначення).

Комітет також підтримав законопроект про внесення зміни до ст. 38 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» (щодо надання інвалідам І та ІІ груп права на позачергове обслуговування), зареєстрованим за № 4921. Його мета — конкретизація прав інвалідів І та ІІ груп, передбачених чинним законом, а саме: запровадження права на позачергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах та аптеках.

Ще одне питання, яке було піднято під час засідання Комітету, — стан державних закупівель лікарських засобів та імунобіологічних препаратів, що здійснюється МОЗ України у 2014 р. Т. Бахтеєва підкреслила, що цій проблемі народні депутати приділяють особливу увагу, оскільки вона стосується життя та здоров’я кожного громадянина. Протягом останніх місяців практично на кожному засіданні Комітету піднімалося питання державних закупівель, і представники МОЗ України щоразу запевняли, що ліки та медичні вироби ось-ось будуть придбані та надані регіонам. Зокрема, за підсумками засідання, що відбулося 18 червня, Комітетом надано МОЗ Украї­ни наступні рекомендації:

  • прискорити затвердження змін до паспорту бюджетної програми «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру» у зв’язку із прийняттям 27 березня Закону України щодо внесення змін до Державного бюджету України;
  • прискорити проведення процедур державних закупівель у 2014 р.;
  • розглянути можливість здійснення централізованої закупівлі ліків за рамковими угодами з метою скорочення у наступні роки строків проведення процедур державних закупівель та економії фінансових ресурсів;
  • розглянути доцільність внесення змін до законодавства України щодо регулювання здійснення державних закупівель у сфері охорони здоров’я.

На жаль, досі ці рекомендації не виконано, і держані закупівлі зірвані за практично усіма 17 програмами та 40 напрямками, на які держава виділила 2160,4 млн грн. Народний депутат повідомила, що станом на 15 вересня Міністерством закуплено ліків та медичних виробів лише на 101,8 млн грн., що становить 4,7% від усього обсягу цьогорічних закупівель. Т. Бахтеєва підкреслила, що така ганебна ситуація склалась вперше за всю історію незалежної України. Особ­ливо загрозлива ситуація з імунопрофілактикою. За 7 міс 2014 р. менше 30% дітей вакциновано проти дифтерії, кашлюку, правця, поліо­мієліту, туберкульозу, гепатиту В. У той же час за цей період виявлено зростання захворюваності на кашлюк (835 випадки), що утричі більше, ніж за аналогічний період минулого року; на краснуху — 215 хворих, що на 20% більше, ніж минулого року.

За словами голови Комітету, зрив вакцинальної кампанії є загрозою національній безпеці як України, так і наших сусідів.

Руслан СалютінРуслан Салютін повідомив, що протягом останніх днів здійснено повторне розкриття пропозицій конкурсних торгів на закупівлю лікарських засобів на суму понад 600 млн грн. за такими напрямками, як дитяча гемофілія, репродуктивне здоров’я нації, трансплантація, імунопрофілактика, доросла онкологія, конвенції ООН: вірусні гепатити, лікувальне харчування, хвороба Гоше, ювенільний ревматоїдний артрит та ін.

Тендерний комітет працює щодня. Р. Салютін запевнив присутніх, що вже протягом наступного тижня більшість програм та напрямків будуть закриті. Затримка закупівель викликана необхідністю коригування чинних нормативно-правових актів. Зокрема, прийнято постанову КМУ від 06.08.2014 р. № 325 «Про внесення змін до Порядку використання бюджетних коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я», що дозволяє оперативно здійснювати процедури державних закупівель для забезпечення потреб усіх регіонів.

Р. Салютін поінформував, що нині є домовленість із постачальниками ліків та виробів медичного призначення — після формування договорів закуплена фармацевтична продукція буде доставлена на склади відповідних установ (ДУО «Політехмед», ДП «Укрвакцина», ДП «Укр­медпостач») у найкоротші терміни.

Що стосується програми з імунопрофілактики — з 16 лотів лише 8 можуть бути акцептовані у разі, якщо будуть відповідати медико-технічним вимогам. Всі інші не відповідають вимогам, що висуває чинне законодавство. Якщо за результатами розкриття конкурсних пропозицій двічі було подано менше 2 пропозицій учасників конкурсних торгів і процедуру закупівлі двічі відмінено через відсутність достатньої кількості учасників, тільки тоді може застосовуватися переговорна процедура закупівлі. Це, безумовно, значно затягує процес закупівлі.

Що стосується цінової політики, то, за словами першого заступника міністра охорони здоров’я України, лише 2% учасників торгів не перевищували очікувану вартість предмету закупівлі та зберегли її на рівні 2013 р. Усі інші вийшли із цінами на 20–120% вищими, ніж минулого року, що і стало причиною пере­оголошення процедур закупівлі. Сьогодні тендерний комітет приймає рішення та акцептує пропозицію за найнижчою запропонованою ціною серед учасників торгів.

Крім того, існує ще одна проблема, яка блокує проведення державних закупівель — відсутність нового Порядку декларування змін оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення, які можуть закуповувати заклади й установи охорони здоров’я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів, який необхідно запровадити відповідно до Постанови КМУ від 2 липня 2014 р. № 240 «Щодо референтного ціноутворення на лікарські засоби та вироби медичного призначення, що закуповуються за кошти державного та місцевих бюджетів». Зокрема, через це заблоковано закупівлю 44 лотів онкологічних препаратів для дорослих, тест-смужок для цукрового діабету, протитуберкульозних лікарських засобів.

Прим. ред.: 17 вересня МОЗ України повідомило про те, що Міністерством юстиції України зареєстровані накази з реалізації нового Порядку декларування змін оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення, які можуть закуповувати заклади й установи охорони здоров’я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів. Після набуття ними чинності МОЗ України розпочне прийом документів на декларування змін оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення.

Святослав ХаненкоСвятослав Ханенко, народний депутат України, голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення реформування системи охорони здоров’я, медичної освіти та науки, запропонував народним депутатам апелювати не до МОЗ Украї­ни, а безпосередньо до Уряду з вимогою вжити невідкладних заходів, мобілізувати всі зусилля та зробити все максимально можливе для врегулювання ситуації з державними закупівлями. У такому разі прем’єр-міністр особисто відповідатиме перед населенням за можливий зрив закупівель.

Т. Бахтеєва зазначила, що на наступному засіданні, яке відбудеться у жовтні, представникам МОЗ України необхідно повторно відзвітувати про хід тендерів, наявність та кількість залишків лікарських засобів у регіонах.

Ганна Барміна,
фото Сергія Бека
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Владимир 17.09.2014 5:09
Може отримати і 20 млрд. грн., але не отримає.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті