За останні 5 років кількість аптек та аптечних пунктів збільшилася майже на 23% — Михайло Пасічник

16 Грудня 2014 5:54 Поділитися

За останні 5 років кількість аптек та аптечних пунктів збільшилася майже на 23% — Михайло Пасічник16 грудня у Києві відбувся Аптечний саміт України–2014, організатором якого виступила Аптечна професійна асоціація України (далі — АПАУ). У заході, під час якого обговорено ключові події на фармацевтичному ринку в 2014 р., взяли участь провідні експерти фармацевтичної галузі: фахівці регуляторних органів, представники бізнесу, аналітики, юристи, маркетологи.

Захід також відвідав голова Державної служби України з лікарських засобів (далі – Держлікслужба України) Михайло Пасічник. У своєму виступі він відзначив позитивну тенденцію щодо відкриття нових аптечних закладів. Так, за останні 5 років кількість аптек та аптечних пунктів збільшилася майже на 23%. Нині в Україні налічується близько 7 тис. підприємців, що мають ліцензію на оптову або роздрібну торгівлю ліками. На сьогодні роздрібну реалізацію лікарських засобів здійснюють 16,3 тис. аптек та понад 5 тис. аптечних пунктів.

М. Пасічник ознайомив учасників саміту з поточною діяльності Держлікслужби України та планами на майбутнє.

Так, діяльність Держлікслужби України спрямована на дерегуляцію та децентралізацію. Нині фахівці Держлікслужби України опрацьовують можливість передачі повноважень з видачі ліцензій з роздрібної торгівлі лікарськими засобами територіальним органам. Ця ініціатива покликана максимально спростити умови для старту та ведення бізнесу, надасть можливість підприємцям оперативно отримувати дозвільні документи безпосередньо на місцях. Держлікслужба України підтримує й пропозиції щодо посилення ролі професійних асоціацій та запровадження системи саморегулювання у фармспільноті.

У рамках послаблення регуляторного тиску планується створення так званого електронного офісу заявника. За допомогою такого ресурсу суб’єкт господарювання зможе обмінюватися інформацією з регулятором в режимі онлайн, що зменшить безпосередній контакт заявників з фахівцями Держлікслужби України, зробить співпрацю максимально ефективною та прозорою.

Більш детально з роботою саміту, а також з доповідями та дискусіями наші читачі можуть ознайомитися в найближчих номерах «Щотижневика АПТЕКА» та на сайті  www.apteka.ua.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті