Розроблено проект наказу щодо підвищення доступності лікарських засобів для пацієнтів із синдромом залежності від опіоїдів

09 Липня 2015 9:15 Поділитися

Розроблено проект наказу щодо підвищення доступності лікарських засобів для пацієнтів із синдромом залежності від опіоїдів07.07.2015 р. на офіційному сайті МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено проект наказу МОЗ України, яким пропонується внести зміни до Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, затверджених наказом МОЗ України від 19.07.2005 р. № 360 (далі — Правила). Так, документом передбачається позицію «Метадон» таблиці п. 1.22 Правил, якою затверджено лікарські засоби, виписування яких в одному рецепті у більшій кількості, ніж та, що вказана в таблиці заборонено, викласти в новій редакції:

Метадон
таблетки 5 мг, 10 мг, 25 мг, 40 мг 1 г
рідкі форми, 1мг в 1 мл 0,3 г

Таким чином, пропонується виписувати рецепти на метадон не лише в рідкій формі, а й у формі таблеток, але не більше ніж на 1 г в одному рецепті.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту документа, його розроблено з метою підвищення рівня доступності та повноти забезпечення пацієнтів із синдромом залежності від опіоїдів лікарськими засобами під час проведення замісної підтримувальної терапії.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті