День фармацевта–2015: КП «Фармація» вшановує найкращих фахівців

16 рік поспіль золотої пори року фармацевти України відзначають своє професійне свято. Привітання лунають на адресу всіх працівників галузі — від творців і виробників лікарських засобів до працівників складів і аптек, які трудяться на благо пацієнтів. Не викликають сумнівів важливість і значимість їх повсякденної роботи, від якої багато в чому залежить збереження здоров’я громадян країни. Цей день зігрітий теплом мільйонів людських душ. Напередодні професійного свята своїх найкращих працівників вшанувало комунальне підприємство (КП) «Фармація» — найбільша мережа аптек в столиці.

День фармацевта–2015: КП «Фармація» вшановує найкращих фахівцівАптечні заклади підприємства зуміли зберегти традиції фармацевтичної справи. Вони здійснюють як роздрібну торгівлю, так і власне виготовлення лікарських засобів за індивідуальними прописами (в тому числі очних крапель, ін’єкційних розчинів та лікарських засобів для новонароджених, гомеопатичних препаратів). Аптеки КП «Фармація» є базою для проходження практики та інтернатури для студентів багатьох навчальних закладів Києва та України, які готують кадри для фармацевтичної галузі.

Сьогодні КП «Фармація» — не лише комерційна структура, а перш за все транслятор соціальних ініціатив та проектів столиці. Аптеки мережі протягом багатьох років задіяні у реалізації міських, державних, регіональних медико-соціальних програм: «Здоров’я киян», «Профілактика і лікування артеріальної гіпертензії в Україні», «Протидія епідемії ВІЛ/СНІД в Україні». У рамках Всесвітнього дня діабету спільно з Департаментом охорони здоров’я м. Києва щорічно проводяться благодійні акції з безкоштовного тестування рівня глюкози в крові усіх бажаючих.

Окремо хочеться відзначити участь КП «Фармація» в соціальному проекті «Картка киянина», започаткованому за ініціативою Київської міської державної адміністрації (КМДА) у 2012 р. Мешканці столиці, які потребують соціальної допомоги, мають можливість придбати зі значними знижками лікарські засоби таких виробників, як «Дарниця», «Фармак», Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод, Фармацевтична компанія «Здоров’я», Київський вітамінний завод, «Фарма Старт», «Астрафарм», «Галичфарм», «Гледфарм», «Лекхім Харків», «Мікро Лабс», «Технолог». Перелік препаратів для пільгового відпуску власникам «Картки киянина» містить 210 найменувань, які можна придбати в усіх аптеках мережі за умовами програми «Картка киянина».

Столична мережа налічує 157 аптечних закладів, серед яких 97 аптек (47 — з екстемпоральним виготовленням) та 60 аптечних пунктів. Загалом на підприємстві працює 1141 працівник, з них 682 — спеціалісти фармацевтичного профілю, зокрема 426 провізорів та 256 фармацевтів.

19 вересня в колі дружньої фармацевтичної родини за підсумками року (який веде відлік від свята-до свята) почесними нагородами були відзначені кращі з кращих співробітники КП «Фармація».

Церемонію нагородження відкрив Руслан Світлий, генеральний директор КП «Фармація», який привітав колег із професійним святом та щиро подякував колективу за плідну та злагоджену працю, відданість справі, досвід та відповідальність: «Наша мережа особлива, ми — соціально відповідальні перед киянами, перед нашими співробітниками. Особлива гордість підприємства — його екстемпоральне виробництво. КП «Фармація» буде продовжувати свій розвиток, підвищуючи конкурентоспроможність згідно з потребами сучасного ринку». На завершення виступу генеральний директор побажав присутнім усіляких гараздів, наснаги, професійних успіхів та впевненості у майбутньому.

Подякою київського міського голови були нагороджені:

  • Бєляєва Пелагея Миколаївна, провізор аптеки № 1;
  • Висоцька Алла Василівна, завідувач аптеки № 81;
  • Волох Алла Костянтинівна, провізор аптеки № 109;
  • Іхно Валентина Григорівна, фармацевт аптечної бази;
  • Мельниченко Людмила Іванівна — провізор аптеки № 7.

Почесні грамоти Департаменту охорони здоров’я КМДА отримали:

  • Бутраменкова Олена Миколаївна, провізор аптечної бази;
  • Дубницька Ганна Володимирівна, провізор аптеки № 115;
  • Кравченко Тетяна Володимирівна, фармацевт аптечної бази;
  • Литвак Лариса Євгеніївна, завідувач аптечного пункту № 3 аптеки № 99;
  • Лоза Катерина Андріївна, фармацевт аптеки № 107;
  • Пятенко Катерина Миколаївна, фармацевт аптечного пункту № 1 аптеки № 102;
  • Рідковець Світлана Миколаївна, фармацевт аптеки № 63;
  • Самотуга Катерина Петрівна, завідувач аптеки № 51;
  • Телятникова Світлана Олександрівна, фасувальник медичних виробів аптеки № 9;
  • Ткаченко Галина Миколаївна, санітарка-мийниця аптеки № 28.

Грамотою Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України нагороджені:

  • Кондратенко Феодосія Андріївна, санітарка-мийниця аптеки № 62;
  • Щава Любов Іванівна, завідувач аптеки № 106;
  • Кузнєцова Галина Юріївна, завідувач аптеки № 98;
  • Дерван Олена Анатоліївна, заступник завідувача аптеки № 130;
  • Піщук Ірина Олександрівна, заступник завіду­вача аптеки № 59;
  • Левицька Любов Миколаївна, завідувач аптеки № 64;
  • Беседіна Людмила Трохимівна, провізор аптеки № 83;
  • Диба Марія Григорівна, фармацевт, завідувач аптечного пункту № 2 аптеки № 121;
  • Мехед Олександр Миколайович, завідувач сектору інформаційних технологій відділу контролю аптечної мережі;
  • Плевако Євдокія Андріївна, санітарка-мийниця аптеки № 119.

З вітальним словом також виступив Сергій Кубанський, заступник голови ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я, який подякував фармацевтам за відповідальне ставлення до роботи. «Недарма це свято відзначається на державному рівні — саме від вас, вашої наполегливої праці та високого професіоналізму залежить здорове та повноцінне життя наших громадян», — підкреслив він, вручивши почесні грамоти Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я за сумлінну багаторічну працю, виконання професійних обов’язків таким особам:

  • Горіла Тамара Миколаївна, провізор аптеки № 7;
  • Тищенко Катерина Миколаївна, консультант аптеки № 59;
  • Пойда Віктор Володимирович, старший охоронець відділу охорони;
  • Мельник Світлана Володимирівна, фасувальник медичних виробів аптеки № 69;
  • Осадча Валентина Іванівна, фармацевт аптеки № 65;
  • Зеліковський Ігор Михайлович, слюсар-ремонтник з ремонту холодильного обладнання;
  • Ободзінська Світлана Василівна, укладальник-пакувальник аптечної бази;
  • Колюка Віталій Миколайович, вантажник аптечної бази;
  • Бондаренко Олександр Анатолійович, водій автотранспортних засобів аптечної бази;
  • Кисіль Віта Віталіївна, бухгалтер бухгалтерії.

Особистою подякою від генерального директора КП «Фармація» відзначено колектив лабораторії з контролю якості, який протягом останніх 5 років поряд з рутинними процедурами та процесами проводив значну роботу з удосконалення виробничих процесів, розвитку лабораторії за різними напрямками для підвищення прибутковості та іміджу підприємства.

День фармацевта–2015: КП «Фармація» вшановує найкращих фахівців

Результатами сумлінної праці стало чергове проходження атестації у червні 2015 р. та отримання свідоцтва ДП «Укрметртестстандарт» терміном на 5 років, що підтверджує високий професійний рівень та компетентність фахівців лабораторії. Почесну нагороду отримала Тетяна Костянтинівна Забатуріна, заступник завідувача лабораторії з контролю якості.

Особисту подяку від генерального директора КП «Фармація» також отримала Юлія Василівна Колотиліна, завідувач аптеки № 95, загальний фармацевтичний стаж якої — 43 роки. У КП «Фармація» вона недавно: з серпня 2014 р. працювала провізором в аптеці № 75, нині — завідувач аптеки № 95, але за цей короткий період роботи на підприємстві проявила себе неймовірно старанним, працьовитим фахівцем, відданим своїй професії.

У КП «Фармація» працює багато високо­кваліфікованих фахівців, які дійсно заслуговують на нагороду, тут зібралися справжні професіонали — люди, які добре знають і люблять свою роботу. Бути фармацевтом — означає щодня й щогодини піклуватися про здоров’я наших громадян. І ті, хто виробляє ліки, й ті, хто їх реалізує, — всі виконують найважливіше соціальне завдання. Цього року КП «Фармація» продовжила прекрасну традицію — визнання і нагородження кращих з кращих працівників підприємства, переможців різних номінацій конкурсу «Символ професійності».

У номінації «Краща соціальна аптека» перемогла аптека № 17. Соціальний проект «Картка киянина» з відпуску всіх лікарських засобів за спеціальними цінами впроваджено в аптеці № 17 у вересні 2013 р. Вона стала лідером з обслуговування утримувачів «Картки киянина» за період 2014–2015 рр. Спеціалісти аптеки на чолі з її керівником Лідією Петрівною Романовою обслуговують до 6 тис. звернень на місяць за «Карткою киянина».

Кращим аптечним пунктом визнано аптечний пункт № 1 аптеки № 109, який розпочав свою діяльність у вересні 2014 р. І майже з перших місяців роботи завдяки відповідальному, небайдужому, по-справжньому господарському ставленню персоналу до своїх обов’язків стрімко підвищився товарообіг, а в результаті — і фінансові показники закладу.

У номінації «Краща аптека» цього року перемогла аптека № 7. За результатами 2015 р., аптека стала лідером за загальним товарообігом, фінансовими показниками та виконанням соціальних проектів серед аптек КП «Фармація». В аптеці № 7 працюють майстри своєї справи, які сумлінно ставляться до роботи та мають високу професійну майстерність, що, безумовно, сприяє підвищенню фінансової стійкості підприємства.

Також було нагороджено переможців в наступних номінаціях:

  • «За багаторічну відданість професії» — Хлопіцька Ольга Феофилівна, провізор аптеки № 78;
  • «Кращий завідувач аптеки» — Логвін Ірина Альбертівна, завідувач аптеки № 31, провізор-організатор вищої кваліфікаційної категорії;
  • «Кращий заступник завідувача аптеки» — Клестова Світлана Василівна, заступник завідувача аптеки № 82;
  • «Кращий провізор» — Грінченко Наталя Миколаївна, провізор аптеки № 116;
  • «Кращий провізор-аналітик» — Бондар Юлія Анатоліївна, провізор-аналітик аптеки № 114;
  • «Кращий фармацевт» — Омельяненко Віра Анатоліївна, фармацевт аптеки № 84;
  • «Кращий фахівець з виробництва лікарських засобів» — Політієнко Валентина Іванівна, фармацевт аптеки № 124;
  • «Кращий наставник КП «Фармація» — Недашківська Олена Архипівна, завідувач аптеки № 75, провізор-організатор вищої кваліфікаційної категорії;
  • «Кращий фахівець суміжних спеціальностей» — Кузьменко Тетяна Михайлівна, фасувальник медичних виробів аптеки № 74;
  • «Майбутнє фармації» — Артеменко Вікторія Олександрівна, завідувач аптеки № 18.

Церемонія нагородження «Символ професійності» не випадково завершилася нагородженням талановитої молоді фармації, адже на сцену під бурхливі оплески піднялися молоді спеціалісти в білих халатах, які сьогодні вступають в професію, а відтак нестимуть горде ім’я фармацевта усе життя.

Р. Світлий зачитав урочисту настанову молодим спеціалістам, побажавши їм, щоб здобуті знання та відповідальність допомагали тим, хто потребує їх самовідданості.

Фармація — це не просто царина медицини. То є ціле мистецтво, професія добра, покликання кожного, хто знаходиться зараз в цьому залі та навіть за його лаштунками, адже працівники КП «Фармація» зарекомендували себе не лише як фахівці у аптечній справі, а ще й як творчі особистості. Нехай свято фармацевтичного працівника наповнює серця гордістю за фармацію, нехай збуваються всі мрії та надії на світле майбутнє, і нехай буде мир в Україні!

Редакція «Щотижневика АПТЕКА» також приєднується до всіх теплих привітань спеціалістів КП «Фармація» з нагоди Дня фармацевтичного працівника. Завдяки вашому ентузіазму, професійній майстерності та самовідданості столична фармація завжди була і залишається на високому рівні.

У цей святковий день прийміть щирі побажання міцного здоров’я вам і вашим родинам, невичерпної енергії, щасливої долі та реалізації найсміливіших задумів.

Ганна Барміна

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті