Набули чинності нові зміни до переліку фармпродукції, що закуповується через міжнародні організації

Набули чинності нові зміни до переліку фармпродукції, що закуповується через міжнародні організаціїПостановою КМУ від 23.12.2015 р. № 1145 внесено зміни до Переліку лікарських засобів та медичних виробів, які закуповуються на підставі угод (договорів) щодо закупівлі із спеціалізованими організаціями, які здійснюють закупівлі (далі — перелік), затвердженого постановою КМУ від 08.10.2015 р. № 787. Зміни набули чинності 12 січня 2016 р. у зв’язку з опублікуванням у газеті «Урядовий кур’єр» № 5 від 12.01.2016 р.

Даним документом передбачено змінити кількість препаратів, які планується закупити за напрямом «Централізована закупівля лікарських засобів та продуктів харчування для дітей, хворих на орфанні захворювання». Зокрема, збільшено кількість лікарських засобів: Алглюкозидаза альфа — з 238 до 624, Сапроптерину дигідрохлорид — з 3138 до 6040.

Також змінами передбачено зменшення кількості препарату Агалсидаза бета з 78 до 23.

Нагадаємо, що в листопаді 2015 р. уже вносилися зміни до переліку. Тоді вони стосувалися не тільки кількості препаратів, але й було змінено назву самої постанови № 787 та додано уточнення, згідно з яким ліки під час закупівлі через міжнародні організації звільняються від обкладення податком на додану вартість до 31.03.2019 р. Також змін перелік зазнав і в грудні 2015 р. Тоді вони стосувалися кількості лікарських засобів, що закуповуватимуться за напрямами «Централізована закупівля імунобіологічних препаратів для проведення імунопрофілактики населення» та «Централізована закупівля медикаментів для хворих на вірусний гепатит С». Окрім цього, перелік також було доповнено такими напрямами для закупівлі: «Придбання цифрових мамографів та ультразвукових діагностичних приладів вітчизняного виробництва»; «Централізована закупівля лікарських засобів та виробів медичного призначення для закладів охорони здоров’я для забезпечення лікування хворих із серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями» та «Централізована закупівля ендопротезів і наборів інструментів для імплантації».

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті