Оприлюднено Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню (оновлено)

04 Квітня 2017 9:15 Поділитися

Оприлюднено Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуваннюЗ метою інформування суб’єктів ринку, які беруть участь у програмі відшкодування лікарських засобів, призначених для лікування серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми, профільне міністерство розмістило Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню (далі – Реєстр), затверджений наказом МОЗ України від 3 квітня 2017 р. № 360, із зазначенням розміру відшкодування та суми доплати (за наявності) щодо кожного торгового найменування лікарського засобу, який бере участь у програмі відшкодування.

Реєстр містить 157 лікарських засобів. Вартість 23 препаратів відшкодовуватиметься повністю. Такі ліки відпускатимуться пацієнтам за рецептами безкоштовно. За інші 134 препарати пацієнту доведеться доплатити різницю, зазначену у Реєстрі.

Аптеки орієнтуватимуться на цей Реєстр для закупівлі необхідного асортименту ліків та участі у програмі «Доступні ліки». «Як тільки такий реєстр буде сформований і ми його отримаємо, то зможемо замовити вказані у ньому препарати, доставити їх в аптеки нашої мережі, і тільки тоді розпочнемо відпуск ліків за програмою «Доступні ліки». Але об’єктивно на це потрібен час — 2–3 дні», — про це минулого тижня повідомив генеральний директор київського КП «Фармація» Руслан Світлий в інтерв’ю ЗМІ.

Раніше ми представляли алгоритм дій учасників ринку, які бажають взяти участь у програмі «Доступні ліки».

Найближчим часом редакція «Щотижневика АПТЕКА» підготує детальний аналіз Реєстру.

Відтепер на нашому сайті доступний зручний сервіс пошуку ліків, включених до Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню. За результатом пошуку відображається актуальна інформація щодо наступних цін:

  • оптово-відпускна ціна за упаковку;
  • роздрібна ціна за упаковку;
  • розмір відшкодування добової дози лікарського засобу;
  • розмір відшкодування за упаковку лікарського засобу;
  • сума доплати за упаковку.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті