Сучасні принципи оцінки еквівалентності лікарських засобів в Україні — МОЗ узгоджено методичні рекомендації

24 Жовтня 2017 3:45 Поділитися

Як раніше повідомляло наше видання, 5–6 жовтня 2017 р. у «Mercure Kyiv Congress Centre» відбулася масштабна Науково-практична конференція з міжнародною участю «25 років діяльності Державного експертного центру: уроки минулого, погляд в майбутнє», присвячена 25-річчю роботи Державного підприємства «Державний експертний центр МОЗ України». Під час заходів, що відбулися в рамках науково-практичної конференції, учасники ознайомилися з сучасними вимогами щодо розробки, реєстрації та нагляду за обігом лікарських засобів.

Одне з актуальних для нашої країни питань стосується ефективності ліків, особливо з огляду на те, що український фармацевтичний ринок — генеричний. Разом з тим, крім генериків, в обігу знаходяться оригінальні препарати, які зареєстровані за повним досьє, лікарські засоби з добре вивченим медичним застосуванням, традиційні ліки.

Для того щоб українські лікарі та фармацевтичні працівники були обізнані щодо різних типів лікарських засобів, науковці Національного фармацевтичного університету МОЗ України за участю фахівців з інших установ та підприємств розробили Методичні рекомендації з сучасних принципів оцінки еквівалентності лікарських засобів в Україні. Цей документ вперше презентували професійній спільноті Віталій Усенко, медичний директор ПАТ «Фармак», та Костянтин Косяченко, доктор фармацевтичних наук, президент Українського агентства з оцінки технологій охорони здоров’я, голова ГО «Спілка працівників фармації», — співавтори методичних рекомендацій, у рамках науково-практичної конференції «25 років діяльності Державного експертного центру: уроки минулого, погляд в майбутнє». Детальніше про доповіді, озвучені під час конференції, читайте найближчим часом на сторінках нашого видання.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті