Новий порядок підтвердження відповідності вимогам GMP: Держлікслужба опрацювала пропозиції

29 Березня 2018 3:26 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба) опрацювала зауваження та пропозиції до проекту Порядку проведення підтвердження відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам належної виробничої практики (далі — проект Порядку), що надійшли до органу станом на 12.03.2018 р.

Надані зауваження та пропозиції до проекту Порядку та коментарі Держлікслужби оформлено у форматі порівняльної таблиці.

Як ми вже повідомляли, проект нової редакції Порядку був презентований головою Держлікслужби Наталією Гудзь під час науково-практичної конференції «Імплементація в Україні підходів ЄС щодо процедури підтвердження відповідності GMP», яка відбулася 9 лютого 2018 р.

Громадськості була надана можливість до 12 березня 2018 р. надсилати на адресу Держлікслужби зауваження та пропозиції до проекту Порядку.

Під час робочої зустрічі на тему «GMP-сертифікація. Проблемні питання та шляхи їх вирішення», яка відбулася 19 березня 2018 р. в Антимонопольному комітеті України (далі — АМКУ), заступник начальника управління інспектування — начальник відділу сертифікації виробництва Держлікслужби Віктор Касьяненко повідомив, що протягом встановленого органом терміну пропозиції до проекту Порядку надійшли від Асоціації індійських виробників ліків, представництва іноземного виробника і фізичної особи.

АМКУ, у свою чергу, має надіслати озвучені в ході наради пропозиції та зауваження до проекту Порядку як учасників, так і відомства до Держлікслужби та МОЗ України.

За результатами обговорення проекту Порядку в АМКУ його кінцевий варіант Держлікслужба планує направити до МОЗ України з метою винесення на громадське обговорення.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті