PPO для ФОП: громадська організація направила Президенту відкритий лист

17 Грудня 2018 2:46 Поділитися

Як раніше повідомляло наше видання, на веб-порталі Парламенту оприлюднено Закон України від 23.11.2018 р. № 2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів». Документ набуде чинності 1 січня 2019 р. Зауважимо, що частина операторів роздрібного сегмента фармацевтичного ринку незадоволена ухваленням цього Закону, зокрема фізичні особи — підприємці. Проте юридичні особи, навпаки, вітають ухвалення акта. Наразі пропонуємо до уваги читачів відкритий лист Президенту України від ГО «Фармацевтична асоціація Дніпропетровської області» (далі — ГО «ФАДО»).

Відкритий лист Президенту України

Шановний пане Президенте!

Вшановуємо можливість передати Вам свою велику подяку за святковий подарунок фармацевтичній галузі.

Ще більш цей подарунок стосується людей, що, дякуючи Богові, виживають у сільській місцевості. Поки ще вони не здогадуються про це, але вже з нового, 2019 р., відчують та, мабуть, теж зрадіють, як і ми.

А мова йде всього навсього про невеличкий допис, прийнятий глибоко шанованими народом України депутатами Верховної Ради за поданням з голосу (тобто без обговорення в читаннях та консультацій з громадськістю) в закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» п. 59: «Абзац четвертий пункту 296.10 статті 296 доповнити словами «а також лікарських засобів та виробів медичного призначення».

Оскільки мова в п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України йде про застосування реєстраторів розрахункових операцій підприємцями — платниками єдиного податку, то, завдяки прийнятому Верховною Радою 23.11.2018 р. та підписаному Вами вищевказаному закону тепер, якщо фізична особа — підприємець — платник єдиного податку здійснює реалізацію технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, або в разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 000 000 грн., така особа зобов’язана проводити розрахункові операції через зареєстровані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій.

Ми добре розуміємо, що, принаймні депутати Верховної Ради та адміністрація Президента України живуть вже в цивілізованому світі та постійно рухаються в Європу. Та, на жаль, села України мають у більшості єдиний зв’язок — Укрпошту. За її допомогою важко встановити сталий, постійний зв’язок віддалених сіл з районними податковими адміністраціями.

Така різдвяна подарункова «іграшка» буде просто зайвою на невеличкому столі фармацевта сільської аптеки.

Керівники підприємств, розуміючи важливість «новорічного подарунку», будуть закривати аптечні заклади в селах з 01.01.2019 р., бо, боронь Боже, не вистачить запасів ліків аптеці, щоб оплатити штрафи податковій.

Ну а люди, що живуть у сільській місцевості, теж з часом зрозуміють велич турботи глибоко шанованої влади про їх здоров’я та взагалі — життя.

Ще раз щиро дякую за прагнення до цивілізованого життя та стимуляцію населення України до активних дій у цьому напрямку.

 Анатолій Варава,
виконавчий директор ГО «ФАДО»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Аптека 17.12.2018 9:28
Маю великі сумніви,що до нас дослухаються.Вони самі стоять ,за великими мережами,от треба нас прибрати.
Наталя 18.12.2018 9:51
Дуже вибачаюсь,а чому лише у селі Аптеки закриються?Я власник Аптеки у місті.Це моє робоче місце.Робоче місце моєї родини.!!!!То що ?Всім на вихід?

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті