Закупівлі ліків та медичних виробів у межах програм Глобального фонду здійснюватимуться через ProZorro

17 Січня 2019 2:00 Поділитися

Ще одна міжнародна організація буде використовувати ProZorro для своїх закупівель. «Відсьогодні до нас доєднався Глобальний фонд для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією», — повідомив 16 січня перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Раніше закупівлі ліків та медичних виробів у межах програм Глобального фонду здійснювали національні громадські організації за власними процедурами. «З появою ДП «Медичні закупівлі України» ці кошти, принаймні, частково переїжджають в елект­ронну систему», — прокоментував посадовець.

Нагадаємо, що наприкінці 2017 р. Центр громадського здоров’я та Глобальний фонд підписали нову угоду про надання Україні гранту на боротьбу з ВІЛ/СНІДом і туберкульозом у рамках нового раунду протягом 2018–2020 рр.

У раунді передбачено участь 3 реципієнтів гранту: Центру громадського здоров’я МОЗ України (44 298 703 дол. США), ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» (39 365 910 дол.) та Міжнародного благодійного фонду «Альянс громадського здоров’я» (35 817 918 дол.).

Перший тендер за кошти Глобального фонду планується до оголошення в елект­ронній системі ProZorro вже у січні. Закуповуватимуть ліки, засоби захисту органів дихання та послуги з їх доставки для тубдиспансерів та центрів громадського здоров’я в регіонах.

Як ми вже повідомляли, з квітня минулого року закупівлі через ProZorro здійснює Світовий банк. За цей час міжнародна фінансова організація оголосила в системі 77 тендерів на суму 43,33 млн грн. Попередньо Світовий банк здійснив перевірку функціо­налу ProZorro. Аналіз показав, що система відповідає загальноприйнятим вимогам багатосторонніх банків розвитку (multilateral development bank) щодо проведення елект­ронних закупівель з використанням механізмів електронних реверсивних аукціонів.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті