Оперативні дані щодо захворюваності на кір: 6-й тиждень 2019 р.

12 Лютого 2019 2:11 Поділитися

Оперативні дані щодо захворюваності на кір: 6-й тиждень 2019 р.За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, протягом 6-го тижня 2019 р. на кір захворіли 3142 особи — 1472 дорослих та 1670 дітей, що на 7% менше порівняно з показниками попереднього тижня. Щеплення — єдиний надійний захист від кору, особливо якщо у вашому регіоні зафіксовано спалах захворюваності.

За звітний тиждень від ускладнень кору помер один дорослий українець. Також стало відомо про ще один летальний випадок 9 лютого — від ускладнень кору помер 18-річний студент. МОЗ України висловлює співчуття рідним. Загалом цього року померло вже 8 осіб, серед яких 2 дитини. У 2018 р. кір забрав 16 життів.

Загалом із 28 грудня 2018 до 8 лютого 2019 р. на кір в Україні захворіли 18 170 осіб — 7808 дорослих та 10 362 дитини. Найвищі показники захворюваності — у Львівській (загалом 3703 особи: 1039 дорослих та 2034 дитини), Вінницькій (1660: 713 дорослих та 947 дітей), Рівненській (1636: 540 дорослих та 1096 дітей), Хмельницькій (1299: 600 дорослих та 699 дітей) областях і м. Київ (1508: 835 дорослих та 673 дитини). Оперативні дані щодо захворюваності на кір у кожному з регіонів станом на 8 лютого 2019 р. можна побачити за посиланням.

Для надійного захисту від хвороби всі діти мають вчасно отримати другу дозу вакцини проти кору. Міністерство охорони здоров’я закликає батьків обов’язково вакцинувати дітей за Календарем щеплень і якомога швидше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію. Вакцинуватися за Календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно всі діти віком до 18 років (навіть ті, які мають фальшиву довідку про щеплення, але насправді не були вакциновані), а також дорослі з груп ризику — військові, учасники Операції об’єднаних сил, студенти, освітяни й медики.

МОЗ України ініціювало надзвичайні заходи для захисту від кору. У січні у Львівській обл. розпочато фактично спецоперацію для підвищення охоплення імунізацією дітей віком 6–18 років, які пропустили планові щеплення з будь-яких причин. Надзвичайні заходи з імунізації дітей, що розпочнуться у Львівській обл. вже у другій половині лютого, заплановано також в інших областях України. Такі дії вже підтримали у Вінниці, яка постійно займає 2-ге місце із захворюваності на кір серед регіонів України. За рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації у Вінницькій обл. розпочато заходи, щоб зупинити поширення кору. За згодою батьків діти отримують пропущені щеплення у школах і дитячих садках, а студентів керівники університетів направляють вакцинуватися до центрів первинної медико-санітарної допомоги міста.

Як повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ України, усі регіони забезпечені вакцинами КПК (проти кору, паротиту і краснухи) виробництва Бельгії та США. Перевірити кількість вакцин у своїй області можна в таблиці. Зверніть увагу, що зробити щеплення вакцинами, закупленими за державні кошти, можна лише у комунальних закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу.

Раніше Центр громадського здоров’я МОЗ України інформував про захворюваність на кір станом на 5-й тиждень. А наше видання досліджувало причини зменшення охоплення щепленням проти кору дітей в Україні.

За матеріалами phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті