Держпродспоживслужбa в Харківській обл. за січень 2019 р. опрацювала інформацію щодо цін на ліки від 212 аптечних закладів

14 Лютого 2019 1:30 Поділитися

Головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) у Харківській обл. продовжує здійснювати моніторинг застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь в урядовій програмі «Доступні ліки».

За січень 2019 р. опрацьовано інформацію від 212 аптечних закладів, проаналізовано більше 59 тис. цін на лікарські засоби з питань дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення.

Під час ретельного аналізу інформації у 12 суб’єктів господарювання виявлені порушення державної дисципліни цін, з яких у 3 встановлено застосування завищеного рівня постачальницько-збутової надбавки, що нараховується до оптово-відпускної ціни з урахуванням податків у порушення вимог п.п. 3 п. 1 постанови КМУ від 17.10.2008 р. № 955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і медичні вироби» (далі — Постанова), п.п. 3 п. 1 ч. 1 ст. 13 Закону України «Про ціни і ціноутворення» (далі — Закон), у 4 — застосування завищеного рівня торговельної (роздрібної) надбавки, що нараховується до закупівельної ціни з урахуванням податків у порушення вимог п.п. 3 п. 1 Постанови, п.п. 3 п. 1 ч. 1 ст. 13 Закону та у 5 — застосування роздрібних цін у розмірах, що перевищують граничні, які встановлені Реєстром лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню.

Суб’єктам господарювання, які допустили порушення державної дисципліни цін, Головним управлінням надані листи, в яких повідомлено про необхідність здійснювати реалізацію лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, відповідно до вимог діючого законодавства України. Про результати моніторингу та вжиті заходи поінформовано Харківську обласну державну адміністрацію та Держпродспоживслужбу.

За матеріалами kh-consumer.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті