Затверджено форми актів перевірки відповідно до нових вимог — проте не для фармацевтичної сфери

08 Квітня 2019 2:09 Поділитися

Державна регуляторна служба України (ДРС) оприлюднила перелік сфер державного нагляду (контролю), у яких затверджено уніфіковані форми актів, що складаються за результатами проведення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю), які відповідають вимогам нової Методики розроблення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контро­лю) (далі — Методика).

Станом на 05.04.2019 р. у 12 сферах державного нагляду (контролю) наявні вище­згадані уніфіковані форми актів, однак серед них відсутня фармацевтична сфера.

Як раніше повідомляла ДРС, у зв’язку з прийняттям нової Методики органи державного нагляду (контролю) у сферах їх відання повинні розробити критерії, за якими оцінюються ступінь ризику від провадження господарської діяльності та уніфіковані форми актів, що складаються за результатами проведення перевірок. Зазначалося, що органи державного нагляду (контролю), які не затвердили та не оприлюднили уніфіковані форми актів, що відповідають новій Методиці, втратили можливість проведення заходів державного нагляду.

На сьогодні наказами МОЗ України від 04.07.2017 р. № 759 та від 22.01.2018 р. № 109 затверджені уніфіковані форми актів, що складаються:

  • а результатами проведення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю) щодо додержання суб’єктом господарювання вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з культивування рослин, включених до таблиці І переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Кабінетом Міністрів України, розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізації (відпуску), ввезення на територію Украї­ни, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до зазначеного переліку, та форми розпорядчого документа;
  • а результатами проведення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю) щодо додержання суб’єктом господарювання вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів).

Однак вони розроблені на підставі постанови КМУ від 28 серпня 2013 р. № 752 щодо затвердження методик розроблення критеріїв, яка наразі втратила чинність. У зв’язку із цим ДРС підкреслила, що всі критерії та уніфіковані форми актів, розроблені на підставі методики, яка втратила чинність, є нечинними, оскільки вони не відповідають вимогам нової Методики.

При цьому в ДРС наголосили, що відповідно до ст. 10 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» суб’єкти господарювання можуть не допускати посадових осіб органу державного нагляду (контролю) до здійснення державного нагляду (контро­лю), якщо органом державного нагляду (контролю) не була затверджена та оприлюднена на власному офіційному веб-сайті уніфікована форма акта, у якій передбачається перелік питань залежно від ступеня ризику.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами www.drs.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті