На Вінниччині провізор аптеки незаконно реалізовувала снодійні сильнодіючі ліки наркозалежним особам

24 Червня 2019 4:29 Поділитися

У м. Бар, що на Вінниччині, провізор однієї з аптек продавала сильнодіючі снодійні препарати без рецепта наркозалежним особам.

До поліції надійшла оперативна інформація про незаконний збут сильнодіючих снодійних препаратів провізором однієї з аптек у м. Бар. Ця інформація підтвердилася під час проведення санкціонованого обшуку у вказаній аптеці. Про це повідомили в управлінні протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції у Вінницькій обл.

«Під час обшуку виявлено та вилучено 140 таблеток сильнодіючого лікарського засобу, який працівниця аптеки не обліковувала у відповідному журналі та ховала в коробках від інших ліків, мобільні телефони з картками різних операторів, документи, ювелірні прикраси, грошові кошти на суму 5000 дол. США та 32 500 грн.», — повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької обл.

Як з’ясувалося, заборонені у вільному доступі препарати працівниця аптеки збувала наркозалежним особам. У кого не було грошей — давала таблетки під заставу ювелірних виробів та документів. Борговий зошит у правопорушниці поліцейські вилучили.

Слідством розпочато кримінальне провадження відповідно до ч. 2 ст. 321  Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут сильнодіючих лікарських засобів), за що передбачено покарання  до 3 років позбавлення волі.

За матеріалами vn.npu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті