«Доступні ліки»: оприлюднено новий Реєстр граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби

02 Липня 2019 1:20 Поділитися

На сайті МОЗ України оприлюднено наказ Міністерства від 01.07.2019 р. № 1533, яким затверджено Реєстр граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби станом на 1 липня 2019 р.

У Міністерстві нагадують, що з липня 2019 р. прийом заяв від виробників на включення їх ліків до нової редакції Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації (далі – Реєстр) за програмою «Доступні ліки» розпочинається після оприлюднення відповідного оголошення на сайті Національної служби здоров’я України (НСЗУ). Повідомляється, що відповідне оголошення найближчим часом буде розміщено на сайті НСЗУ.

За більш детальною інформацією можна звертатися до НСЗУ за тел.: (044) 221-06-95, e-mail: [email protected]; телефон «гарячої лінії»: 16-77.

У зв’язку з прийняттям наказу № 1533 втратив чинність наказ МОЗ від 02.01.2019 р. № 1, яким затверджено попередній Реєстр граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби станом на 2 січня 2019 р.

Зауважимо, що відповідно до Порядку визначення розміру реімбурсації лікарських засобів (далі – Порядок) після оприлюднення НСЗУ відповідного оголошення, власники реєстраційного посвідчення на лікарський засіб або його уповноважений представник (далі — заявник) протягом 10 календарних днів з дня його опублікування в електронному вигляді надсилають до НСЗУ такі документи:

  • заяву, складену в довільній формі із зазначенням інформації про (міжнародну непатентовану назву лікарського засобу, торговельну назву, форму випуску і т.д). Повний перелік інформації про лікарський засіб, яка має міститися в заяві, затверджено Порядком;
  • засвідчену в установленому законодавством порядку копію виданої власником реєстраційного посвідчення на лікарський засіб довіреності, яка підтверджує повноваження заявника подавати до НСЗУ документи, з перекладом українською мовою;
  • зобов’язання здійснювати постачання лікарського засобу в Україні протягом заявленого строку за ціною, що не перевищуватиме заявлену оптово-відпускну ціну.

На електронні документи повинен накладатися кваліфікований електронний підпис заявника. Відповідальність за достовірність інформації, зазначеної в документах, покладається на заявника.

Після закінчення 10-денного строку прийому документів НСЗУ розглядає отримані від заявників документи та подає протягом 10 календарних днів до МОЗ пропозиції щодо включення торговельної назви лікарського засобу до Реєстру. На підставі отриманих пропозицій МОЗ приймає рішення про включення торговельної назви лікарського засобу до Реєстру, який затверджується наказом Міністерства протягом 5 робочих днів з дати отримання пропозицій від НСЗУ та оприлюднюється на офіційному веб-сайті МОЗ.

Пре-служба «Щотижневика АПТЕКА»,
за матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті