Оприлюднено пропозиції до номенклатури ліків, що закуповуватимуться за державні кошти в 2020 р.

28 Серпня 2019 10:47 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) для громадського обговорення оприлюднило частину пропозицій до Номенклатури лікарських засобів, медичних виробів, інших товарів і послуг, що закуповуватимуться для забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру за бюджетні кошти 2020 р. (далі — Номенклатура).

Усього оприлюднено 8 переліків з пропозиціями за такими напрямками:

  • Антирезусний імуноглобулін для запобігання гемолітичній хворобі новонароджених;
  • Медикаменти та дрібний лабораторний інвентар для забезпечення проведення лікування безплідності жінок методами допоміжних репродуктивних технологій;
  • Медикаменти для замісної підтримуючої терапії;
  • Тести, витратні матеріали для діагностики туберкульозу;
  • Медикаменти для лікування туберкульозу;
  • Медикаменти для громадян, які хворіють на вірусні гепатити В і С;
  • Реактиви для проведення масового скринінгу новонароджених на фенілкетонурію, вроджений гіпотиреоз, муковісцидоз та адреногенітальний синдром;
  • Медикаменти для антиретровірусної терапії дорослих, підлітків і дітей.

Пропозиції та зауваження до них МОЗ прийматиме до 18:00 02.09.2019 р. включно. Листи необхідно реєструвати в канцелярії МОЗ, а в разі, якщо лист відправлено поштою, дата його відправлення має бути до граничного періоду отримання запитів (02.09.2019 р.).

У разі відправлення пропозицій електронною адресою — [email protected] — потрібно обов’язково дублювати листи на [email protected].

Для зручності обґрунтування пропозицій щодо включення нових позицій можливо використовувати окрему форму, яка може бути додатком до листа (не обов’язково).

Варто нагадати, що відповідно до Закону України від 19.03.2015 р. № 269-VIII закупівля лікарських засобів та медичних виробів за кошти державного бюджету здійснюватиметься через міжнародні організації включно до 31.03.2019 р. Після цієї дати статус цент­ральної закупівельної організації отримає створене 25 жовтня 2018 р. ДП «Медичні закупівлі України».

Метою ДП «Медичні закупівлі України» є забезпечення організації та проведення сучасних та ефективних процедур закупівель лікарських засобів і медичних виробів, допоміжних засобів, інших товарів медичного призначення в рамках реформи фінансування системи охорони здоров’я, орієнтованої на пацієнта. Генеральним директором підприємства призначено Арсена Жумаділова, який переміг у відкритому конкурсному відборі, пройшов необхідну перевірку та приступив до виконання своїх обов’язків.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті