Міністр Кабміну розповів про запровадження цифрового документообігу та скасування трудових книжок

24 Вересня 2019 5:20 Поділитися

На своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Дмитро Дубілет, якого 29 серпня 2019 р. призначено міністром Кабінету Міністрів України в Уряді Олексія Гончарука, розповів цікаві новини про плани Уряду в напрямку цифрового документообігу.

По-перше, починається поступове припинення паперового документообігу в усіх державних органах — за його підрахунками, тільки на канцелярію кадрових документів держава щорічно витрачає від 50 до 100 млн грн. Першим етапом у даному напрямку може стати заборона на подачу паперових документів для прийому на роботу або для участі в конкурсах. Для держслужбовців взагалі буде створено єдиний реєстр, що дозволить централізувати та налагодити кадрові аспекти державної служби.

Так, на думку Д. Дубілета, державні службовці навчатимуться цифрової грамотності, окрім того, декларації конкурсантів давно подаються у вигляді е-декларацій з електронним цифровим підписом (ЕЦП). Щоправда, міністр зауважив, що існує супутня проблема, пов’язана з тим, що останнім часом держава змушує громадян отримувати ЕЦП на флешках, і її також планується вирішувати.

Інше серйозне заплановане нововведення — відмова від трудових книжок. Д. Дубілет переконаний, що трудові книжки мають стати історією, і це полегшить життя бізнес-спільноті. Разом з книжками увесь документообіг, включаючи документи з конкурсів, щодо прийому на роботу, відпусток, командирувань та звільнень має бути переведений у цифрову форму.

Міністр додав, що на українців очікують й інші численні спрощення та відповідні зміни до законів і постанов, для чого Уряду доведеться впровадити сильні та стабільні IT-рішення та налагодити з особливою увагою кібербезпеку. Очікується, що зазначені нововведення Уряд зможе реалізувати протягом 6–9 міс.

За матеріалами facebook.com/dubilet
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*