Послуги з профілактики та супроводу ВІЛ стануть доступними за бюджетні кошти

02 Жовтня 2019 3:43 Поділитися

Центр громадського здоров’я України (далі — ЦГЗ) повідомляє, що Міністерство фінансів України затвердило зміни до бюджетної програми «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру» та погодило 83 млн грн. на фінансування послуг із супроводу та профілактики ВІЛ у 2019 р. Коштів вистачить, щоб надати послуги понад 252 тис. українців.

Послуги з профілактики та супроводу ВІЛ передбачають проведення тестування, програму обміну шприців та голок, консультації для осіб, які дізналися, що мають ВІЛ-інфекцію та психологічну підтримку. Варто зазначити, що всі витратні матеріали (швидкі тести, презервативи, шприци тощо) для соціальної роботи вже закуплені міжнародними партнерами.

Загалом ЦГЗ провів 92 тендери на закупівлю послуг з профілактики та супроводу ВІЛ. Нині всі процедури закупівель в усіх регіонах країни вже завершено та знаходяться на етапі укладання договорів про надання послуг. Переможцями конкурсних торгів стали неурядові та громадські організації, які мають значний досвід у роботі з ВІЛ-позитивними людьми та особами з групи ризику інфікування ВІЛ.

Також необхідно нагадати, що впровадження фінансування послуг з профілактики та супроводу ВІЛ за бюджетні кошти відбувається в рамках реалізації Плану переходу від донорського до державного фінансування (План 20-50-80) та спрямоване на посилення спроможності держави ефективно впроваджувати пріоритетні заходи для подолання епідемій туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Процес переходу на державне фінансування послуг, пов’язаних із ВІЛ, здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12.06.2019 р. № 497 «Про деякі питання надання послуг представникам групи підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ та людям, які живуть з ВІЛ».

За матеріалами phc.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті