Профілактика як головний інструмент у боротьбі зі СНІДом — МОЗ

16 Жовтня 2019 4:24 Поділитися

Фундація АнтиСНІД — США в Україні (AHF Ukraine) та Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) мають намір об’єднатися задля прискорення подолання епідемії ВІЛ/СНІД в Україні. Про це йдеться на офіційній сторінці відомст­ва у Facebook.

Зоряна Скалецька, міністр охорони здоров’я України, наголосила, що найважливішими є превентивні заходи боротьби з ВІЛ/СНІДом, тому варто особливу увагу приділити активним інформаційним кампаніям.

Міністр також зазначила, що дане питання потребує взаємної координації дій та встановлення спільних цілей з Міністерством соціальної політики України. Наразі під медичним наглядом перебуває близько 142 тис. ВІЛ-позитивних громадян України, серед яких кожен третій з діагнозом СНІД.

Варто нагадати, що З. Скалецька взяла участь у конференції з планування нового грантового циклу на 2021–2023 рр., яку проводив Глобальний фонд боротьби зі СНІДом і туберкульозом.

Україна стане першою серед країн Східної Європи та Центральної Азії, що фінансуватиме послуги з профілактики та соціального супроводу пацієнтів з ВІЛ та туберкульозом за рахунок бюджетних коштів.

За матеріалами facebook.com/moz.ukr,
фото із сторінки МОЗ у Facebook
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті