Підтверджено випадок захворювання на дифтерію на Тернопільщині

28 Жовтня 2019 1:22 Поділитися

Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України (далі — ЦГЗ) повідомляє про новий, підтверджений лабораторними дослідженнями, випадок захворювання на дифтерію в Тернопільській обл.

Пацієнтом із небезпечним захворюванням виявився чоловік 47 років, який отримав у 2017 р. щеплення від дифтерії, однак щодо попередніх планових ревакцинацій дані відсутні. Чоловік проживає на межі Тернопільської та Хмельницької областей, він звернувся до лікаря, з яким уклав декларацію, за допомогою. Відомо, що він контактував з 3 особами, серед яких дитина. За його місцем проживання проведено дезінфекційні заходи.

Зазначається, що антитоксичний імунітет, сформований зробленим у 2017 р. щепленням, не дав розвинутися важким ускладненням. ЦГЗ вкотре нагадує, що проводити щеплення від дифтерії рекомендовано Календарем профілактичних щеплень не лише дітям, а й дорослим кожні 10 років після досягнення 16-річного віку, його можна отримати у свого сімейного лікаря чи педіатра.

Нагадаємо, що 24 жовтня 2019 р. директор ЦГЗ Володимир Курпіта провів прес-брифінг щодо випадків захворювання на дифтерію на Закарпатті. У зазначеному регіоні станом на 24.10.2019 р. госпіталізовано 15 осіб, у 4 з яких підтверджено діагноз дифтерії, а 11 кваліфіковано як контактних носіїв.

Після брифінгу, ввечері 24 жовтня, стало відомо про випадок захворювання у Києві, що трапився з 9-річним хлопчиком, який не мав щеплення від хвороби через відмову батьків від вакцинації. Хворий мав контакти з 45 особами, з яких 36 — діти. Здійснено огляд усіх контактних осіб, а за місцем проживання та навчання хлопчика організовано дезінфекцію.

За матеріалами facebook.com/phc.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті