Спеціалізовані медичні заклади стануть видимими на електронній карті системи охорони здоров’я

01 Листопада 2019 2:39 Поділитися

З 1 листопада 2019 р. для спеціалізованих та високоспеціалізованих медичних закладів стане доступним функціонал для реєстрації закладу в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ). Це один із перших кроків після автономізації, який повинен зробити медичний заклад у рамках підготовки до роботи за договором з Національною службою здоров’я України (НСЗУ).

Для реєстрації закладу в ЕСОЗ обов’язковим модулем медичної інформаційної системи (МІС) є Адміністративний модуль надавача медичних послуг спеціалізованої медичної допомоги. Він містить функціонал реєстрації юридичної особи та її керівника. Тестування вищезгаданого функціоналу кожної МІС проводить державне підприємство «Електрон­не здоров’я».

На сьогодні вже успішно протестовані та підключені до центральної бази даних три МІС. Усі МІС забезпечують навчання та технічну підтримку для своїх користувачів.

Для того щоб скористатися функціоналом, заклад має обрати МІС, яка б відповідала його потребам та фінансовим можливостям. Саме через неї всі дані закладу, його співробітників та пацієнтів будуть передаватися до центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я.

В ЕСОЗ сьогодні вже зареєстровані 1412 закладів з надання первинної медичної допомоги. Декларацію про вибір лікаря у ці заклади подали 28,68 млн пацієнтів, яких обслуговують понад 25 000 сімейних лікарів, педіатрів та терапевтів. У системі також зареєстровані 1132 аптечних заклади (7719 місць відпуску лікарських засобів), що мають договір про реімбурсацію з НСЗУ.

Усі кроки на шляху трансформації системи охорони здоров’я здійснюються через застосування електронних інструментів. Наразі — черга за спеціалізованими та високоспеціалізованими медичними закладами. Адже у 2020 р. Програма медичних гарантій запрацює у повному обсязі, і єдиною можливістю отримати кошти від держави для медичних закладів буде договір з НСЗУ.

За матеріалами прес-релізу НСЗУ
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті