Громадські організації почали отримувати кошти на надання послуг з профілактики та супроводу ВІЛ

08 Листопада 2019 6:45 Поділитися

Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) на своїй сторінці у Facebook повідомляє, що громадські організації отримали 93 337 грн. для надання послуг з догляду та підтримки ВІЛ-позитивних людей і профілактики серед груп підвищеного ризику.

До середини листопада фінансування послуг у межах бюджету 2019 р., отримають 92 організації. У загальному підсумку до кінця 2019 р. на закупівлю цих послуг передбачено виділити 83,8 млн грн. з державного бюджету.

Міністерство фінансів України погодило фінансування даних послуг через ЦГЗ до кінця поточного року.

Послуги з профілактики та супроводу ВІЛ передбачають проведення тестування, програму обміну шприців та голок, консультації для людей, які дізналися, що ВІЛ -інфіковані, та психологічну підтримку.

Фінансування послуг з профілактики та супроводу ВІЛ за державні кошти відбувається в рамках Плану переходу від донорського до державного фінансування (20–50–80) та спрямоване на посилення спроможності держави ефективно впроваджувати пріоритетні заходи для подолання епідемій туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Потрібно зауважити, що Україна стане першою країною Східної Європи та Центральної Азії, яка фінансуватиме послуги з профілактики та соціального супроводу пацієнтів за кошти державного бюджету.

За матеріалами facebook.com/phc.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті