Застосування РРО: Уряд пропонує зменшити штрафні санкції за порушення

28 Грудня 2019 2:47 Поділитися

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства повідомляє, що 27 грудня Уряд під час засідання схвалив законопроєкт, яким пропонується внести зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» і низки інших законопроєктів, які стосуються детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг.

Так, пропонується зменшити відповідальність суб’єктів господарювання під час використання касових апаратів. Зокрема, скасувати деякі види штрафів у разі використання програмного реєстратора розрахункових операцій (РРО): наприклад, коли конт­рольну стрічку не надруковано чи не створено в електронній формі, або ж за неподання звітності до контролюючих органів.

«Це необхідні зміни, які зроблять неможливим застосування штрафів до підприємців через імовірні недоліки РРО, знизять ризик корупції з боку перевіряючих органів та допоможуть бізнесу адаптуватися до нових вимог щодо РРО», — зазначив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Дмитро Романович.

Уряд планує впровадження ризикорієнтованого підходу при проведенні Державною податковою службою України фактичних перевірок щодо додержання фізичними особами – підприємцями вимог у сфері застосування РРО.

Завдяки запропонованим змінами можна буде доопрацювати програмні РРО з урахуванням потреб бізнесу та цілей державної фіскальної політики.

Зазначимо, після схвалення тексту законопроєктів вони будуть подані на реєстрацію в Парламент для їх подальшого розгляду.

За матеріалами me.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті