З початку епідемічного сезону 5 людей померло від ускладнень грипу — ЦГЗ

15 Січня 2020 12:18 Поділитися

Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) на сторінці у Facebook повідомляє, що з початку епідемічного сезону від ускладнень грипу померли 5 людей. Із жовтня 2019 р. до 12 січня 2020 р. від ускладнень грипу померли 5 дорослих: 2 жінки та 3 чоловіків. Троє померлих зареєстровано на Житомирщині, по одному на Тернопільщині та Запоріжжі. Ніхто з померлих не мав щеплення від грипу. Перший летальний випадок зафіксовано 31 грудня 2019 р.

Окрім того, в період з 31 вересня 2019 р. до 12 січня 2020 р. захворіло 2,2 млн людей (5,8% населення), із них 1,5 млн — діти (68% від усіх захворілих), госпіталізовано 61 842 людини.

На грип можна захворіти таким чином:

  • під час кашлю та чхання інфікованої людини віруси можуть поширюватися на відстань до 1 м, тому важливо триматися від людей з проявами грипозної інфекції на відстані хоча б 2 м. Хворі мають прикривати ніс та рот під час кашлю та чхання;
  • контактним шляхом (рідше), тобто через руки, поверхні предметів, носовички, іграшки тощо, які забруднені вірусами грипу.

Варто нагадати, що найкраща профілактика грипу — щорічна вакцинація. Імунізація знижує ймовірність захворіти на грип і ризик серйозних ускладнень, госпіталізації та смерті від захворювання.

За матеріалами facebook.com/phc.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті