Феофанія стає доступною для пересічних громадян

15 Січня 2020 3:06 Поділитися

На офіційному сайті Президента України опубліковано Указ від 14.01.2020 р. № 10/2020 «Про забезпечення доступності для громадян медичної допомоги, що надається клінічною лікарнею «Феофанія» Державного управління справами». Даним документом Володимир Зеленський доручив Уряду та Державному управлінню справами вжити заходів для забезпечення доступності для громадян діагностики, лікування та високоспеціалізованої медичної допомоги, що надається клінічною лікарнею «Феофанія».

Лікарня «Феофанія» належить до управління Державного управління справами та, як правило, приймає на лікування державних службовців. Таким чином, після набрання чинності Указом 14.01.2020 р. та здійснення відповідних заходів Кабінетом Міністрів України, лікарня має стати відкритою для лікування всіх українців.

Нагадаємо, що в листопаді 2019 р. за ініціативою народного депутата В. Рабіновича до Парламенту подавався законопроєкт від 12.11.2019 р. № 2402, яким пропонувалося обмежити пільги з безоплатного медичного обслуговування для народних депутатів, а також вжити заходів щодо передачі Клінічної лікарні «Феофанія» до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України та надання нею медичної допомоги окремим категоріям громадян (військовослужбовцям, працівникам Збройних сил України, Служби безпеки України та іншим). Однак Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України не рекомендував його до включення до порядку денного другої сесії Парламенту. Серед причин відхилення — окремі недоліки техніко-юридичного характеру та висновок про те, що питання, які пропонується вирішити шляхом внесення запропонованих змін, вже врегульовані чинним законодавством України, тому положення законопроєкту не забезпечуватимуть реалізацію поставленої автором мети.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті