Cхвалення та внесення на розгляд Парламенту урядового законопроєкту «Про працю» оскаржуватимуть у суді

30 Січня 2020 9:40 Поділитися

Адвокати Всеукраїнської професійної спілки адвокатів на офіційній сторінці організації в соціальній мережі повідомили про те, що подали судовий позов до Окружного адміністративного суду міста Київ. Даним позовом вони хочуть оскаржити дії Кабінету Міністрів України щодо ухвалення та внесення на розгляд Верховної Ради України законопроєкту від 28.12.2019 р. № 2708 «Про працю». Один із адвокатів, Ростислав Попович, зазначив також, що вони працюватимуть pro bono, тобто безкоштовно та для суспільного блага.

Наразі відомо, що позов поданий від імені Спільного представницького органу (СПО) об’єднань профспілок в особі Федерації профспілок України, яка просить визнати протиправними дії Уряду в частині порушення процедури погодження з СПО об’єднань профспілок проєкту Закону України та зобов’язати його, серед іншого, відкликати даний проєкт. Пресслужба Окружного адміністративного суду м. Київ також повідомляє, що, на думку позивача, під час підготовки законопроєкту «Про працю» Кабінет Міністрів України не дотримався вимог Закону України від 11.09.2003 р. № 1160-IV «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», та просить суд визнати його бездіяльність протиправною. Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, що восени 2019 р. Уряд анонсував початок роботи над суттєвим оновленням чинного трудового законодавства й 28.12.2019 р. було оприлюднено його текст.

Також зазначимо, що за результатами обговорення Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів урядового законопроєкту «Про працю» вирішено рекомендувати Парламенту включити його до порядку денного третьої сесії.

За матеріалами oask.gov.ua
фото facebook.com/oleg.shram
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті