Взаємодія електронного реєстру листків непрацездатності та eHealth

04 Березня 2020 4:05 Поділитися

Кабінет Міністрів України (КМУ) постановою від 03.03.2020 р. № 159 затвердив особ­ливості ведення елект­ронного реєстру листків непрацездатності (далі — реєстр) до забезпечення інформаційної взаємодії електронної системи охорони здоров’я з реєстром.

У постанові зазначається, що до забезпечення інформаційної взаємодії еHealth з реєстром, Порядок організації ведення елект­ронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього, затверджений постановою КМУ від 17.04. 2019 р. № 328, застосовується з урахуванням того, що внесення даних про тимчасову непрацездатність у реєстр здійснюється особою, що засвідчила тимчасову непрацездатність, або уповноваженою особою.

Ці дії виконуватимуться з використанням веборієнтованого сервісу внесення даних про тимчасову непрацездатність до реєстру та кваліфікованого електронного підпису. Такі дані застосовуватимуться як медичний висновок та в подальшому стануть єдиною підставою для створення листка непрацездатності.

За дату (час) реєстрації медичного висновку прийматиметься дата (час) електрон­ної позначки часу, що невід’ємно пов’язана з кваліфікованим електронним підписом .

Окрім того, Міністерству охорони здоров’я України доручено до 1 квітня 2020 р. розробити та затвердити за погодженням з Фондом соціального страхування порядок видачі, продовження та обліку листків непрацездатності.

Пенсійний фонд України, у свою чергу, має до 1 квітня 2020 р. забезпечити:

  • створення та проведення дослідної експлуатації програмних засобів веборієнтованого сервісу;
  • реєстрацію у веборієнтованому сервісі користувачів.
Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті