Закупівлі товарів, робіт і послуг: затверджено Положення про процедури

05 Березня 2020 1:47 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) наказом від 27.02.2020 р. № 567 затвердило Положення про порядок планування та здійснення процедур закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти в Міністерстві охорони здоров’я Украї­ни (далі — Положення).

Цим Положенням визначаються загальні засади з підготовки пакета документів під час планування, організації та проведення процедур закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти в Міністерстві, зокрема погодження заявок на проведення закупівель товарів, робіт і послуг відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» (далі — Закон), здійснення контролю за виконанням проведення закупівель тощо.

У Положенні зазначається, що забороняється здійснювати закупівлі товарів, робіт та послуг до/без внесення закупівель до Річного плану закупівель. Їх попереднє планування на наступний рік здійснюватиметься відповідальними структурними підрозділами на підставі показників паспорта бюджетної програми (у разі його відсутності — бюджетного запиту).

Відповідальні структурні підрозділи, у свою чергу, з 1 по 20 листопада поточного року на підставі показників бюджетного запиту подаватимуть до відділу організації та забезпечення державних закупівель Департаменту з фінансово-економічних питань, бухгалтерського обліку та фінансової звітності МОЗ пропозиції до Річного плану.

Але перед поданням пропозицій підрозділом визначатимуться перелік та обсяги товарів, робіт і послуг, придбання яких планується здійснити в наступному бюджетному році, а також предмет закупівлі, його очікувану вартість, вид процедури закупівель тощо.

Погодження поданих пропозицій кожним структурним підрозділом не повинно перевищувати 3 робочих днів з моменту їх надання.

Окрім того, пропозиції, що були опуб­ліковані в Річному плані та за результатами яких розпочалася процедура закупівлі або був укладений прямий договір, не редагуватимуться.

Відділ у термін до 25 грудня узагальнюватиме пропозиції, готуватиме і надаватиме проєкт Річного плану (додатка до Річного плану) до Тендерного комітету МОЗ, який розглядатиме та затверджуватиме його на своєму засіданні.

Затверджений рішенням Річний план підписуватиметься головою та секретарем Тендерного комітету та є підставою для надання відповідальними структурними підрозділами заявок на проведення процедур закупівель.

Відповідальність за повноту та достовірність інформації, наданої в пропозиції, покладатиметься на особу, що підписала пропозицію від імені відповідального структурного підрозділу.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті