Gedeon Richter та WhanIn підписали ліцензійну угоду та договір щодо постачання карипразину з метою його комерціалізації в Південній Кореї

2 березня 2020 р. угорська фармацевтична компанія Gedeon Richter та WhanIn Pharm оголосили про підписання ексклюзивної ліцензійної угоди, а також договору щодо поставок карипразину з метою комерціалізації цього нового антипсихотика в Південній Кореї компанією WhanIn.

Відповідно до умов угоди Gedeon Richter несе відповідальність за поставки продукції, а WhanIn буде займатися реєстрацією, включаючи проведення місцевого клінічного дослідження, необхідного для реєстрації та комерціалізації продукту в Південній Кореї. За даними IQVIA, продажі атипових антипсихотичних засобів на цьому ринку становили 180 млн дол. США за підсумками 2019 р.

Gedeon Richter отримає від WhanIn авансовий платіж. Крім того, Gedeon Richter отримає право на виплати, пов’язані з обсягами продажу в разі досягнення компанією WhanIn певних цільових показників.

«Забезпечення доступу для південнокорейських пацієнтів є важливим кроком вперед, оскільки ми встановлюємо карипразин як опцію при виборі лікування шизофренії та афективних розладів у всьому світі. Виходячи з її лідерського та комерційного досвіду у сфері лікування захворювань центральної нервової системи, ми вважаємо, що компанія WhanIn найбільше підходить для просування карипразину на корейському ринку», — наголосив пан Габор Орбан (Gábor Orbán), головний виконавчий директор компанії Gedeon Richter.

Вонбум Лі (Wonbum Lee), головний виконавчий директор та президент WhanIn, додав: «Ми дуже раді встановити це партнерство з Gedeon Richter, щоб розширити наш продуктовий портфель та посилити свою присутність у відповідних терапевтичних сферах. Ми віримо, що карипразин задовольнить потреби пацієнтів та медичних працівників, яким потрібні нові та інноваційні можливості лікування».

Про карипразин

Карипразин — пероральний атиповий антипсихотичний препарат, який застосовується 1 раз на добу, схвалений Управлінням з контролю за харчовими продуктами і лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) для лікування пацієнтів з гострими маніакальними або змішаними епізодами, пов’язаними з біполярним розладом I типу у дорослих, для терапії депресивних епізодів, пов’язаних з біполярним розладом I типу (біполярна депресія) у дорослих, а також при шизофренії у дорослих.

Крім того, що він доступний у США протягом більш ніж 3 років, карипразин також схвалений у ЄС для лікування шизофренії та вже доступний у 15 країнах Європи.

Карипразин було розроблено вченими компанії Gedeon Richter і виведено на фармацевтичний ринок США компанією Allergan у рамках ліцензійної угоди. Протягом більше 10 років обидві компанії провели більше 50 клінічних досліджень, у яких взяли участь тисячі пацієнтів по всьому світу, щоб оцінити ефективність і профіль безпеки карипразину у пацієнтів з широким спектром психічних захворювань.

Хоча Gedeon Richter самостійно маркетує цей препарат у Центрально-Східній Європі, права на маркетинг у Західній Європі в рамках ліцензійної угоди отримала компанія Recordati, а інші ліцензійні угоди було підписано із сильними локальними партнерами, щоб гарантувати, що карипразин буде доступною опцією під час вибору лікування для багатьох пацієнтів, які страждають від цих виснажливих захворювань у всьому світі.

Про WhanIn

Створена в 1978 р. під фундаментальним духом «наш розвиток сприятиме здоровому суспільству», WhanIn розробляє, виробляє, маркетує, просуває та експортує лікарські засоби із соціальною місією: «усувати біль від хвороб та підтримувати цінність життя». WhanIn — корейська компанія, що котирується на фондовій біржі, з приблизно 130 млн дол. доходів від продажів за підсумками 2018 р., що фокусується на продукції для лікування захворювань центральної нервової системи з великою часткою ринку, особливо в психологічній галузі. Основна продукція включає антипсихотики, антидепресанти, антиепілептики, седативні засоби, препарати для пацієнтів з хворобою Паркінсона та деменцією. Зосереджуючи свої можливості на генеруванні максимальної суми доданої вартості, використовуючи систематизовані та спеціалізовані науково-дослідні та ділові заходи, компанія WhanIn докладає максимум зусиль для пошуку нових незадоволених потреб пацієнтів, розробляючи маркетингову стратегію, спеціалізовану для кожної галузі, та прагне максимізувати задоволеність клієнтів, надаючи широкий спектр якісних рецептурних лікарських засобів. WhanIn прагне стати глобальною спеціалізованою компанією у сфері лікування захворювань центральної нервової системи шляхом ліцензування більш інноваційних продуктів та шляхом розробки нових продуктів також за власною технологією.

Про Gedeon Richter

Gedeon Richter — фармацевтична компанія, штаб-квартира якої знаходиться в Будапешті (Угорщина). Gedeon Richter — провідний виробник лікарських засобів у країнах Східної та Центральної Європи з розширенням прямої присутності в Західній Європі, Китаї та Латинській Америці. Досягнувши ринкової капіталізації в 3,6 млрд євро (4,1 млрд дол.) до кінця 2019 р., загальні обсяги продажу Gedeon Richter становили близько 1,6 млрд євро (1,7 млрд дол.) у тому ж році. Портфель продуктів Gedeon Richter охоплює безліч важливих терапевтичних напрямків, таких як жіноче здоров’я, захворювання центральної нервової та серцево-судинної систем. Маючи у своєму розпорядженні один з найбільших R&D-підрозділів у Східній і Центральній Європі, дослідницька активність компанії Gedeon Richter сфокусована на порушеннях роботи центральної нервової системи. Володіючи загальновизнаним досвідом у царині хімії стероїдів, Gedeon Richter є важливим гравцем у сфері жіночого здоров’я в усьому світі. Також компанія бере активну участь у розробці біосимілярів.

За матеріалами www.richter.hu
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті