Забезпечення населення імунобіологічними препаратами: Іллю Ємця просять запровадити державну програму

Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України звернулося до міністра охорони здоров’я України Іллі Ємця з проханням підтримати ініціативу організації із запровадження Державної цільової програми створення та розвитку внутрішнього виробництва високоякісних лікарських засобів для профілактики і лікування особливо небезпечних інфекційних та інших захворювань для забезпечення державних потреб України на 2020–2028 рр. Повідомляється, що раніше організація вже отримала попередню підтримку цієї ініціативи від МОЗ і Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Також організація просить відновити роботу колегії Міністерства охорони здоров’я України. Пропонуємо увазі читачів повний текст листа.

ОБ’ЄДНАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙ РОБОТОДАВЦІВ
МЕДИЧНОЇ ТА МІКРОБІОЛОГІЧНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ

від 05.03.2020 р. № 01/055

Міністру охорони здоров’я України
п. Іллі Ємцю

Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі — ООРММП України), висловлюючи свою щиру повагу, вітає Вас із призначенням на високу і відповідальну посаду — міністра охорони здоров’я України.

Бажаємо Вам успіхів, натхнення, плідної роботи і вагомих результатів та сподіваємося на співпрацю задля досягнення нашої спільної мети — забезпечення населення країни якісними, безпечними і ефективними лікарськими засобами та підвищення рівня їх доступності.

Враховуючи сьогоднішній стан захворюваності населення України на такі інфекційні хвороби, як кір, ВІЛ/СНІД, туберкульоз, грип різних типів, епідемічний паротит, сказ, туляремія, вірусні гепати та ін., а також той факт, що забезпечення населення імунобіологічними препаратами у країні досягло критичного рівня, ми звернулися до Міністерства охорони здоров’я України і Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з ініціативою вжити заходів щодо запровадження державної цільової програми з організації виробництва таких препаратів на території України та отримали попередню підтримку нашої ініціативи.

Зважаючи на вищенаведене, просимо Вас підтримати нашу ініціативу щодо запровадження Державної цільової програми щодо створення та розвитку внутрішнього виробництва високоякісних лікарських засобів для профілактики і лікування особливо небезпечних інфекційних та інших захворювань з метою забезпечення державних потреб України на 2020–2028 рр. та сприяти її прийняттю.

Також вважаємо за доцільне відновити роботу колегії Міністерства охорони здоров’я України.

Звертаємося до Вас, шановний пане Ілля, з проханням підтримати наші пропозиції.

З повагою
Валерій Печаєв, президент ООРММП України
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті