У Великобританії ризик смерті від інсульту знизився на 24%

23 Березня 2020 9:20 Поділитися

Національний інститут медичних досліджень (National Institute for Health Research — NIHR) виявив, що ризик смерті та інвалідності після інсульту значно знизився в період з 2000 до 2015 р.

Згідно з результатами дослідження, приблизно 6300 пацієнтів щорічно переживають інсульт.

З огляду на зміни в структурі населення, дослідження показало, що ризик смерті внаслідок інсульту за досліджуваний період знизився на 24%, при цьому смертність за 1 рік знизилася з 32,6% у 2000 р. до 20,15% в 2015 р. Крім цього, ризик інвалідності після інсульту знизився на 23% (з 34,7% в 2000 р. до 26,7% в 2015 р.).

«Це дійсно позитивна новина — бачити, що у пацієнтів, які перенесли інсульт, ризик смерті та інвалідності знижується. Отримані дані свідчать про те, що, хоча потрібно ще багато зробити, тенденції є позитивними. Ми вважаємо, що зниження смертності та інвалідності пов’язані з поліпшенням методів лікування інсульту, такими як підвищення частоти госпіталізацій, використання методів комп’ютерної томографії та магнітно-резонансної томографії, а також доступ до використання тромболітиків і антикоагулянтних препаратів у гострій фазі інсульту», — прокоментував доктор Янчжун Ван (Yanzhong Wang).

Інсульт — серйозне захворювання, яке виникає, коли кровопостачання у частині мозку припиняється. Ця патологія є четвертою за значимістю причиною смерті в Англії й Уельсі та третьою — у Шотландії та Північній Ірландії: майже 38 000 осіб померли в результаті інсульту у Великобританії в 2016 р.

За матеріалами www.pharmatimes.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті